JEZEBEL biedt VOGUE $10.000 voor niet geshopte foto’s Lena Dunham

De Amerikaanse website Jezebel heeft de Amerikaanse VOGUE $10.000,- geboden voor de originele foto’s van ‘Girls’-hoofdrolspeelster Lena Dunham, die het nieuwe februarinummer sieren.

Dat meldt De Standaard vandaag.

Jezebel.com is een site met feministische inslag, onder het motto ‘Nieuws over beroemdheden, seks en mode voor vrouwen. Niet gefotoshopt’.

Zij vermoeden, net als hijna iedereen, dat de foto’s van de vrijgevochten Lena Dunham zijn bijgewerkt en biedt het Amerikaanse modeblad en fotografe Annie Leibovitz daarom geld voor de originele plaatjes.

“Lena Dunham is een vrouw die positief over haar lichaam spreekt, een feministe die vindt dat haar naaktheid een realistische uiting is van een vrouw die lééft en roept dat wie haar niet mooi vindt, zelf een probleem heeft”, aldus Jessica Coen, van Jezebel, die de actrice levensecht vindt, maar vermoedt dat hetzelfde niet van de VOGUE-foto’s gezegd kan worden.

Die veroorzaakten afgelopen week meteen al veel deining, omdat Dunham’s ronde vormen niet meer te zien zijn. Jezebel benadrukt dat eerdere nummers, zoals die met Kate Winslet in oktober 2013 (met perfect egaal gezicht, zonder enige expressie) al hetzelfde lot ondergingen.

De feministische blogwebsite benadrukt dat het niet de bedoeling is Dunham in verlegenheid te brengen, of koste wat kost haar echte lichaam te zien.

“We weten al hoe zij eruitziet”, aldus Coen. “We zien dat in elke aflevering van ‘Girls’ of via Google. Ze is overal. Dit gaat om Vogue en de wijze waarop een modeblad beslist een vrouw te bewerken die aan de hele wereld verklaart hoe gelukkig ze is met haar buitenkant.”

Lea Dunham doet alsof het haar niet kan schelen. Ze twittert slechts: ‘Some s*** is just too ridiculous to engage. Let’s use our energy wisely, 2014.’

Lees ook:Lena Dunham maakt feministische versie van ‘Mad Man’
Lees ook:Lena Dunham begint e-mail magazine LENNY
Lees ook:Lena Dunham maant iedereen op Democraten te stemmen
Lees ook:Op naar Het Witte Huis: Lena Dunham voor & Other Stories
Lees ook:Lena Dunham was liever lesbisch geweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>