Abigail Disney belicht nou eens geen sprookjeswereld.

Wat als we oorlog eens belichten vanuit het oogpunt van vrouwen?

Het is de insteek van een serie van 5 documentaires over de positie van vrouwen in de conflictgebieden Afghanistan, Colombia, Bosnië, Congo en Liberia…….

Filmmaakster Abigail Disney (53) was begin deze week op uitnodiging van ontwikkelingsorganisatie Cordaid in Nederland om haar bekroonde serie te promoten.

“Omdat de camera altijd al naar Sylvester Stallone gaat en we al zoveel films gezien hebben over mannen in oorlogstijd”, motiveert Abigail de jeuze van haar onderwerp.

“Wat als vrouwen er toe doen, als we de conflicten vanuit hen zouden belichten? Strijders zullen vertellen over het landschap waar ze door reisden, de politieke achtergronden van het conflict en de wapens die ze gebruikten. Waar ook ter wereld, vrouwen hebben het over het schieten, de branden, het geweld, de verkrachtingen en hoe ze hun kinderen in die chaos eten, kleding en onderwijs moeten geven.”

Het interview van Lilian Dominicus met deze rebelse telg uit het beroemde Disney-geslacht kunt u vandaag in lezen in het Eindhovens Dagblad.

Lees ook:Angelina Jolie in verkrachtingshoofdstad van de wereld: Congo
Lees ook:Bizarre seks-wensen van de mannen van IS
Lees ook:Feministische jihadistes staan op tegen de mannen
Lees ook:Helft van de Viking-soldaten was vrouw
Lees ook:Vanaf vandaag dagelijks op TV: ‘Bomb Girls’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>