Kleurrijke vrouwen van Nederland: hier zijn ze!

Een lijst van 101 Kleurrijke vrouwen die benaderd kunnen worden door bedrijven, organisaties en redacties van mediaprogramma’s.

Op deze manier beïnvloed de Kleurrijke lijst de beeldvorming in Nederland, kleurrijke stemmen die gehoord en gezien mogen worden en op die manier hun expertise delen………..

Van journalist, tot sportvrouw en van zakenvrouw tot actrice. De uitreiking van De Kleurrijke Lijst 2010 was aan Margriet van der Linden en in 2012 werd die overhandigd aan Hedy d’Ancona.

De eerste 101 Kleurrijke vrouwenlijst was volgens de organisatie een groot succes, in 2012 is er weer een selectie gemaakt van Kleurrijke Vrouwen én Mannen die achter de schermen net zoveel invloed hebben als de vrouwen op de lijst van Opzij en andere ranglijsten.

Dit jaar is er ook een selectie van 101 heren gemaakt, heren die net zoveel macht hebben en expertise hebben, maar niet altijd gezien en gehoord worden door het grote publiek.

Mensen die op lijst staan inspireren en zijn een voorbeeld zijn voor de opkomende generatie en is de volgorde niet per definitie absoluut of ranking belangrijk.

Macht = invloed en dat kan op verschillende niveau’s. De Kleurrijke Lijst 2012 is een initiatief om de uitstraling en beeldvorming te beïnvloeden en mensen een plek te geven om hun kleurrijke expertise te laten zien.

Mannen en vrouwen uit het bedrijfsleven, kunst en cultuursector, media en non-profit organisaties. Omdat deze mensen de realiteit van vandaag de dag zijn – Nederland is kleurrijk en multicultureel: deze lijst laat deze talenten zien en geeft hen een plek en een gezicht.

Als journaliste en programmamaker heeft Raja Felgata in 2010 de eerste Kleurrijke lijst van Nederland gelanceerd. Samen met o.a. Women INC, TedXWomen en Ernst&Young wordt de lijst aan alle publieke omroepredacties gegeven om op die manier te laten zien dat er genoeg kleurrijk talent rondloopt; dus valt het credo ‘ze zijn er niet’ weg.

Ze zijn er wel degelijk en door deze lijst samen met huidige en toekomstige partners te presenteren, laten ze de kleurrijke talenten zien die Nederland rijk is. In 2010 ontving het team een lintje voor de democratie uit handen van Wim Deetman.

De lijst wordt door het bedrijfsleven gebruikt ter inspiratie voor sprekers en opkomend talent, maar ook door redacties van omroepen die andere gezichten een kans willen geven om hun deskundigheid te laten zien en te horen in de media via verschillende kanalen.

Daarnaast wilt het team van de kleurrijke lijst elk jaar een event houden waarbij kleurrijke ondernemers een podium krijgen, mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen, de lijst uitreiken aan een inspirerende persoonlijkheid en de prijs geven aan een kleurrijke man en vrouw die het afgelopen jaar heeft geïnspireerd.

Lees ook:Ans Markus is ambassadrice van Kleurrijke Lijst 2013
Lees ook:Weg met die haantjes-TV; meer vrouwen op de buis bij NPO
Lees ook:Taylor Swift is ‘s werelds invloedrijkste vrouw
Lees ook:De machtigste vrouw van Nederland: Herna Verhagen van PostNL
Lees ook:Stoere vrouwen willen eerlijk winkelen; ook in het Gooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>