Franse stewardessen en pilotes moeten op vlucht naar Iran gesluierd

Gisteren schreven we hier bij powervrouwen.blog reeds over de vertrutting van de maatschappij, naar aanleiding van de trend in modeland vrouwen terug in de sluier te stoppen.

Vooral in Frankrijk roeren vrouwen daarover hun mond. Ook het personeel van Air France laten zich nu horen. Zij zijn niet van plan een hoofddoek op te doen bij het landen en opstijgen van vliegvelden in Islamitische landen, zoals Iran…..

Dat meldt de Franse nieuwszender BFM TV.

De Franse luchtvaartmaatschappij hervat na 8 jaar de lijnvluchten met Teheran, maar veel stewardessen verzetten zich volgens vakbond SNPNC tegen de kledingvoorschriften en hebben zich gemeld.

Air France heeft het vrouwelijk cabinepersoneel opgedragen naar Iran een lange broek en jasje te dragen. Na de landing zouden ze een sjaal moeten omdoen die hun haar bedekt. De vliegmaatschappij geeft aan dat overtredingen van de kledingvoorschriften worden bestraft. Ze moeten zich nu eenmaal aan de voorschriften van het land houden.

Tsja: wie moet zich nou aanpassen aan wie?

Lees ook:Iraanse vrouwen met zuur overgoten, omdat kleding niet bedekkend genoeg was
Lees ook:Dit is het Iraanse vrouwen voetbal-elftal. Nou ja vrouwen?!?
Lees ook:Ik ben een vrouw, maar ik ben geen ….
Lees ook:Iraanse actrice moet sorry zeggen voor zoen in Cannes
Lees ook:Ghoncheh Ghavami is vrij uit Iraanse gevangenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>