Vertrutting alom: vrouwen moeten bedekter door het leven

Als er 1 ding is wat alle wereldgodsdiensten gemeen hebben, dan is het toch wel het beteugelen van de seksualiteit. En in het bijzonder die van vrouwen.

Orthodox-Joodse vrouwen hebben alles bedekt, orthodox-christelijke ook (denk aan de gereformeerde gezindte en de Amish in de USA) en vooral ook de islamitische vrouw moet in de fel bediscussieerde sluier.

Mode-ontwerpers en kledingfabrikanten zijn niet gek en veren uiteraard mee met het ~excuses le mot~ vertrutten van de westerse samenleving.

Het Britse Marks&Spencer en het Japanse Uniqlo maken zich op voor de verovering van de markt voor de islamitische vrouw, meldt TROUW vandaag.

In Frankrijk stuit die ambitie op weerstand. De weduwnaar van Yves Saint-Laurent (die de vrouwen in de jaren ’70 hun powersuits gaf), Pierre Bergé, spreekt zelfs van een immorele daad.

De roep om ‘kuise kleding’ klinkt steeds luider. Het Italiaanse designduo Dolce & Gabbana presenteert volgende maand een lijn met islamitische jurken voor de rijkere vrome

De Franse minister voor vrouwenrechten, Laurence Rossignol, spreekt van een bijzonder zorgelijke ontwikkeling. Het werkt volgens haar wel degelijk mee aan vrouwenonderdrukking, vertelde ze gisteren in een veelbekeken ochtendprogramma. ”Ze beweren dat ze geen bepaalde manier van leven propageren”, aldus de minister. “Maar dit is niet onschuldig. Deze kleding is gemaakt met maar 1 doel: sociale controle uitoefenen op het lichaam van vrouwen.”

Rossignol krijgt bijval van filosofe Elisabeth Badinter. Die zegt in ‘Le Monde’ dat je geen feministe kunt zijn en tegelijkertijd de hoofddoek verdedigen.  ”De minister heeft misschien de verkeerde woorden gekozen”, aldus Badinter. “Maar ze heeft in principe gelijk. Ik vind zelfs dat vrouwen die religieuze tekens moeten boycotten.’

Lees ook:14 Saoedische vrouwen opgepakt omdat ze achter het stuur zaten!!!
Lees ook:Dit is het Iraanse vrouwen voetbal-elftal. Nou ja vrouwen?!?
Lees ook:Koerdische vrouwen weigeren oranje kleren te dragen
Lees ook:Merel Westrik wordt anchorwoman RTL Nieuws
Lees ook:Oude, dikke en lesbische vrouwen mogen geen Hervé Léger aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>