Hippe hoofddoek: fotografe studeert af op documentaire hijabista’s

2 jaar geleden stuitte Danielle Regout via een vriendin op de grote, kleurrijke en levendige community van jonge moslima’s op Instagram.

Jonge vrouwen van nog geen 21 jaar met meer dan 250.000 volgers en fans met 1 gespreksonderwerp: de hijab…….

Dagelijks geven ze tips en beantwoorden ze vragen als: Hoe kan ik de hijab zo modern mogelijk dragen? Welke make-­up kan ik het beste bij deze tint gebruiken? En waar heb jij die prachtige rok vandaan die er zo goed bij past?

Instagram fungeert niet alleen als communicatief platform voor deze jonge vrouwen, het is een broedplaats en incubator geworden voor de ondernemende moslima. Talloze webshops, magazines, fora en duizenden bloggers zijn dagelijks online te vinden waar zij hun ervaringen delen en ingaan op de explosieve vraag naar hippe, kleurrijke hoofddoeken en bijpassende kleding en accessoires.

Regout dook dieper in de online wereld van de mipster en vond daar meer motieven dan het geloof voor het dragen van een hoofddoek. Ze studeerde in maart 2015 cum laude af aan de Fotovakschool met een fotodocumentaire over 31 moslima’s, hun hijab (hoofddoek) en wat die voor hen betekent,

Met deze hijabista’s wil Regout geen politiek statement maken, maar juist een neutraal beeld geven en helpen om de hoofddoek te ontdoen van een stigmatiserend imago.

Van 23 oktober t/m 11 november exposeert Danielle Regout haar expositie ‘Hijab Unravelled’ in Melkweg Expo. Daarnaast is ze via crowdfunding bezig een fotoboek te produceren.

Lees ook:De Hijabi Monologen zijn in Nederland
Lees ook:Iraanse vrouwen tonen zich hoofddoekloos op Facebook
Lees ook:Moslima op de cover van Belgische FLAIR
Lees ook:Qatar verlaat Aziatische Spelen vanwege hoofddoek-verbod
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>