Ontwerpers kiezen er nu voor om wel met zwarte modellen te werken

Voormalig topmodel Iman heeft het gevoel dat er een kentering in de modewereld heeft plaatsgevonden nadat zij en Naomi Campbell in een campagne vroegen om aandacht voor racisme in de modewereld.

“Het is ironisch en treurig dat we dit onderwerp anno nu nog te berde moeten brengen. Al is er sinds onze campagne gelukkig een kentering zichtbaar. Ontwerpers kiezen er nu bewust voor om wél met zwarte modellen te werken……”

Dat zegt de inmiddels 60-jarige Iman in een interview met de Nederlandse L’Officiel.

In 2013 startte het model samen met Naomi Campbell en Bethann Hardison een campagne op om aandacht te vragen voor het gebruik van zwarte modellen. Volgens hen was dat hard nodig.

“Het komt voor dat ontwerpers jaren achtereen niet met zwarte modellen werken. ‘Sorry’, zeggen ze dan doodleuk, ‘maar dit jaar hebben we geen zwarte modellen nodig’. Of ze hebben er maar één nodig.”

“Let wel: ik zeg niet dat ontwerpers racistisch zijn. Maar beweren dat je geen zwarte modellen nodig hebt, is wel een racistische daad. In die zin is de mode-industrie zeer racistisch”, aldus Iman.

Lees ook:Alleen bij Diane von Furstenberg liepen zwarte modellen
Lees ook:Iman Bowie voert actie voor meer zwarte modellen op de catwalks
Lees ook:Iman, Naomi Campbell & Rihanna samen in W Magazine
Lees ook:Naomi Campbell, ere-kleindochter van Mandela, strijdt voor donkere modellen
Lees ook:Naomi Campbell: first lady of fashion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>