Geen aparte mannen- en vrouwenafdelingen meer in winkels

De mannenafdeling links en die voor de vrouwen rechts. Of vice versa. Zo is het nu nog in kledingwinkels die beide geslachten bedienen.

Maar wellicht dat de keten die vroeger HE en SHE hanteerde en tegenwoordig WE heet, in de praktijk ook gaat ontstaan.

Een mannen- of vrouwenafdeling in kledingwinkels is binnenkort verleden tijd…….

“Geslacht en gender zijn niet eenduidig te bepalen,” aldus de moderedactie van nieuwssite Quartz. “Waarom zou kleding dat wel moeten zijn? Als mannen en vrouwen hetzelfde paar All Stars of Vans dragen, waarom moet je ze dan apart zetten op haar of zijn afdeling?”

Er zijn al winkels die stappen zetten in de uniseks richting. Zo heeft webshop Personnel of New York een klassieke man/vrouwverdeling op zijn website, maar daarnaast onder de noemer ‘Everyone’ ook een collectie met uniseks kledij en accesoires.

Ook de Amerikaanse winkelketen Target kondigde aan dat ze bordjes met ‘man’ en ‘vrouw ‘zullen verwijderen van huisraad en speelgoed. Ook het roze, blauw, geel of groen papier in de winkelrekken van het speelgoed zullen verwijderd worden.

Winkelketen Selfridges verkoopt genderneutrale kledij van meer dan 40 mode-ontwerpers op hun departement Agender. ‘Welkom in de toekomst van het genderneutraal winkelen’, luidt de welkomstekst.

“In de mode zien we steeds vaker erg mannelijke mannen, die toch kledingstukken dragen die je in eerste instantie als vrouwelijk zou bestempelen,” vertelt creatief directeur Linda Hewson. “Functie en individualiteit zijn belangrijker dan een idee over wat gangbaar is.”

“Welkom in de toekomst van het genderneutraal winkelen”, besluit Agender in hun introductietekstje, een voorspelling die misschien wel eens zou kunnen kloppen.

Lees ook:Genderneutraal: toys for girls & boys!
Lees ook:Marc Jacobs vindt vrouwelijke mode-ontwerpers de besten
Lees ook:Vandaag dragen we onze kleren binnenstebuiten!
Lees ook:Kunnen LEGO-vrouwen ook een baan krijgen?
Lees ook:Britse VOGUE pakt uit met feministische campagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>