Vrouwelijke 50-plussers hebben veel minder kleding-vrees

‘Ik heb niets om aan te trekken’. Er schijnen bosjes vrouwen te zijn die dat roepen als ze een feestje hebben, terwijl hun ‘walk in closet’ stampvol zit.

Het heeft waarschijnlijk met mijn leeftijd te maken, maar ik heb altijd wel 8 combi’s die ik aan wil. Niet alleen heb ik ook (te) veel, maar ik maak me geen zorgen over of ik wel fashionable ben.

Stylish is stukken belangrijker dan modisch……..

Vrouwelijke 55-jarigen voelen zich dubbel zo zelfverzekerd over hun kledingkeuzes als vrouwen van de helft van hun leeftijd.

Vooral het uitkiezen van kleding voor een speciale gelegenheid is iets waar zij meer vertrouwen in hebben, blijkt uit onderzoek van de Jacques Vert Group onder 1000 vrouwen van alle leeftijden.

1 op de 3 begint al een week voor een speciale gelegenheid met de voorbereidingen van haar outfit. De 50-plusters zijn daar veel minder lang druk mee.

Daarnaast worden 20′sters 30x zoveel beïnvloed door de kledingstijl van beroemdheden in vergelijking tot de rijpere dames. Vooral bij belangrijke zomerevenementen wordt de stijl van anderen uit onzekerheid gekopieerd.

De grootste angst bij 50-plussers is om te jong gekleed de deur uit te gaan. Ook ladders in panty’s, een Barbiebruine zonnebankkleur en te strakke jurkjes staan hoog in de lijst van grootste modeblunders.

Nog maar even wat kiekjes van het modeblog met pensioengerechtigde vrouwen. Ari Seth Cohen van Advanced Style komt binnenkort ook met een documentaire over deze spetterende stylish ladies…….

Lees ook:Weg met het impostor syndrome, oftewel F*ck die onzekerheid!
Lees ook:Fuck die onzekerheid en kill die papegaai op je schouder
Lees ook:Vrouwen 55+ het meest geschikt voor verander-management
Lees ook:Dwars door Den Haag langs de Coco Chanel route
Lees ook:Ongetrouwde vrouwen boven de 27 worden door de Chinese overheid betiteld als ‘restvrouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>