Voetbal om van te houden

Meisjes en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden.

Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender. Geven het voetbal een nieuwe stimulans. Zijn de grootste groeifactor van het voetbal, zorgen voor aanwas bij de clubs, maken de vereniging sterker en onze kans op succes twee keer zo groot.

Vrouwenvoetbal heeft daarmee een voorbeeldfunctie.

Het staat voor alle positieve waarden: voor elkaar, voor het spel en voor de toekomst. Waarden waar we zo naar terug verlangen in het voetbal. Vrouwen voetbal is bij uitstek ‘voetbal om van te houden’.

Dat meldt de KNVB.

Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld.

Anno 2014 telt de KNVB 137.525 voetballende meisjes en vrouwen. Dat is een toename van bijna 4,25% ten op zicht van het seizoen 2012/’13, met vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. Bij de pupillen bedraagt de jaarlijkse groei zo’n 6,7%. Meer dan 2000 verenigingen hebben één of meer meisjes- of vrouwenteams, die in competitieverband spelen.

De beste voetbalsters van Nederland spelen in het Nederlands vrouwenelftal, ook wel bekend als de ‘Oranje Leeuwinnen’. In 2009 deden ze voor het eerst mee aan het Europees kampioenschap en stonden ze meteen in de halve finale. In 2013 waren de Oranjevrouwen wederom aanwezig op dit prestigieuze eindtoernooi.

Nu is het team van bondscoach Roger Reijners volop in de strijd voor een ticket naar het wereldkampioenschap in Canada. In groep 5 zijn de OranjeLeeuwinnen als een van de beste nummers twee geëindigd en dat resulteerde in plaatsing voor de play-offs.

In de eerste play-off ronde werd Schotland al verslagen en nu moeten ze afrekenen met Italië om zich voor het eerst te kwalificeren voor een mondiale eindronde en daarmee geschiedenis te schrijven.

Lees ook:Voetbalmakelaar Leoni Blokhuis is ZZP’er van 2016
Lees ook:Topvoetbalsters staan te trappelen voor opening EK om 18:00 uur!
Lees ook:Minke Booij is manager vrouwenvoetbal KNVB
Lees ook:Michael van Praag pleit voor vrouwenvoetbal bij Feyenoord
Lees ook:Voor het eerst meiden op Shakespeare-school in Stratford

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>