ASO wil om de tafel met o.a. Marianne Vos over goed plan voor vrouweneditie Tour de Fance

Het gaat prima met de actie van de kopvrouw van Rabobank Liv/giant Marianne Vos, Emma Pooley, Kathryn Bertine en Chrissie Wellington voor de organisatie van een vrouwen-Tour.

De door hen opgezette petitie, die ze willen aanbieden aan de directeur van de Tour Christian Prudhomme, is al door meer dan 65.000 mensen op internet ondertekend..

De organisatie van de Ronde van Frankrijk, ASO, staat niet onwelwillend tegenover het plan………..

Zij laten weten dat ze om tafel wil om een goed economisch model te ontwerpen.

De ASO organiseerde in het verleden al een Tour de France voor vrouwen, maar stopte daar 24 jaar geleden mee omdat de kosten te hoog en de opbrengsten te laag waren. Daarna werd nog wel onder meer La Grance Boucle Féminine georganiseerd, wat werd gezien als de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, maar die had een rittenschema dat niet met dat van de Tour valt te vergelijken.

Het voorstel van Vos en haar medestanders lijkt weer op de edities die door de ASO tot 1989 werden georganiseerd. Daarin reden de vrouwen etappes met dezelfde aankomsten als de mannen, maar was de afstand per rit korter. Ook werden er 5 rustdagen ingepland in plaats van 2, zoals bij de mannen het geval is.

Lees ook:Voila: Marianne Vos stelt La Course voor
Lees ook:Giro-winnares Marianne Vos ijvert door voor La Course
Lees ook:Vrouwen krijgen wedstrijd in Tour de France, leve Marianne Vos
Lees ook:Anna van der Breggen wint 2e editie van La Course
Lees ook:Mart Smeets graag bekeken door hoogopgeleide vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>