Eindelijk, er is nu ook een Bijbel voor vrouwen!

Het heeft even 2000 jaar geduurd, maar hij (of liever gezegd: zij) is er dan toch gekomen: de Bijbel voor vrouwen. Bestond die nog niet? In andere talen wel, maar hier werd gisteren pas het eerste exemplaar gepresenteerd. In de vrouwenbijbel staan naast de bijbelteksten speciale katernen met extra informatie.

Volgens de uitgever zijn dat bijvoorbeeld biografieën van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. “We proberen door deze uitleg vrouwen te helpen om beter te begrijpen wat er in de Bijbel staat,” aldus uitgeefster Anne Westerduin tegen Omrop Fryslân.

Volgens Westerduin was er behoefte aan deze bijbel. Een team van meer dan 70 vrouwen heeft eraan meegewerkt. En over ruim een halfjaar komt er ook een mannenbijbel uit.

Ze denken daarnaast ook alweer na over andere doelgroepen. “Denk bijvoorbeeld aan autisten. Die hebben heel veel moeite met bijbelteksten omdat ze de symboliek er vaak niet uithalen. Dat zou ook nog een goede doelgroep zijn om een aparte bijbel voor te maken”, aldus Westerduin.

Lees ook:GOD is een man met wit haar, een baard en zachte handen. Oh ja?
Lees ook:Gereformeerd theologe Almatine Leene wil lucht brengen in vrouwenstandpunt
Lees ook:Eva’s appeltje en nu is er opeens ook een man die de Vlissingse SGP wil leiden
Lees ook:‘Vrouwen kunnen dienen in kerken, mits mannen het voortouw nemen’
Lees ook:Indonesische mannen in rok op de bres voor vrouwenrechten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eindelijk, er is nu ook een Bijbel voor vrouwen!

  1. Nelma

    Hm, ervan uitgaande dat de vrouw toch vaak een hoer of verleidster is in de Bijbel, de zondares, en het begin van al het Kwaad – zie Eva die natuurlijk weer de slechtste is omdat Adam uiteraard weer zijn lusten niet kon bedwingen – verwacht ik niet veel van een boek die vrouwen uit moet leggen hoe je in iets moet geloven dat niet bestaat. Of in ieder geval zelden het beste voor heeft met de vrouw als ze niet toevallig de Heilige Moeder van God is of aan de voeten van Jezus ligt om die te zalven. Er zijn maar weinig vrouwen die goed kunnen doen in de Bijbel. Dus die mag van mij best uitgelegd worden, maar dat zal altijd een probeersel van een genoegdoening zijn om heel rolbevestigend de ondergeschikte vrouwen weer naar de kerk te trekken. Ze mogen er wel zijn als ze maar wel lief en aardig zijn. En bij voorkeur de man niet tegenspreken. Hallelujah!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>