Van Man Vrouw Maatschappij tot aan Margriet

In de documentaireserie ‘Ondersteboven – Nederland in de jaren 60′, is zaterdag de schijnwerper gericht op de veranderende positie van de vrouw.

In deze aflevering, getiteld ‘The woman in your life is you’, staan de persoonlijke verhalen van Inez van Eijk en van Marijke Kuyper van Man Vrouw Maatschappij, 1ste nieuwslezeres van Nederland Eugènie Herlaar en van Margriet-redacteur Annick Visser centraal……

Tienermeisjes dromen van een toekomst als stewardess of fotomodel. En sommigen worden dat ook, maar altijd maar even. Want het voorland is een plek achter het aanrecht en de kinderwagen.

Totdat de onvrede wordt opgeschreven door Joke Kool-Smit, en de pil gezinsplanning mogelijk maakt. De actiegroep Man Vrouw Maatschappij verkondigt samen met Dolle Mina de bevrijding van de vrouw. En het vrouwenblad Margriet volgt verrassenderwijs nauwgezet iedere stap in de emancipatie.

‘Ondersteboven – Nederland in de jaren 60′, zaterdag 16 april 2016, 20.30 uur, van NTR/VPRO op NPO 2

Lees ook:Genomineerden Joke Smit Prijs 2015 bekend
Lees ook:Joke Smit Prijs 2015: inschrijving geopend!
Lees ook:Joke Smit Prijs 2015 naar Vreneli Stadelmaier
Lees ook:Corien Wortmann-Kool is nieuwe topvrouw ABP
Lees ook:Vanaf vandaag kun je vrouwen nomineren voor Joke Smit Prijs 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>