Seksistisch Rusland: vrouwen op hoge hakken gratis naar Van Gogh-expo

Het is natuurlijk van de pot gerukt, maar in Rusland lijkt dit normaal te zijn. Vrouwen die op hoge hakken lopen, mogen de zeer populaire expositie in Moskou met werken van Vincent van Gogh gratis in.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar tijdens een museumdagje laat ik de hakken wel thuis……

De Art Play, de galerie waar de expositie plaatsvindt, kwam volgens persbureau AP op het idee door een clip van de populaire Russische band Leningrad, waarin een jonge vrouw op hoge hakken tijdens een date naar de bewuste tentoonstelling gaat.

Deze is eind vorige jaar geopend ter gelegenheid van de 125e sterfdag van de Nederlandse schilder, waar ook een interactieve ervaring is die bezoekers de kans biedt om zelf door een schilderij heen te lopen.

De looptijd van de tentoonstelling is vanwege de overweldigende belangstelling al meerdere malen verlengd.

Lees ook:Kunsthal Rotterdam heropent met hoge hakken en echte liefde
Lees ook:Expositie Amy Winehouse geopend
Lees ook:Op hoge hakken neem je de verstandigste beslissingen
Lees ook:Congres & Expo ‘De Vrouw 1813-1913-2013′
Lees ook:Louboutin ziet zijn torenhoge hakken als teken van feminisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>