Bankierster schrijft over vrouwonvriendelijke machowereld van Wall Street

Maureen Sherry was bankier bij Bear Stearns op Wall Street. Ze kreeg een behoorlijke hoeveelheid geld aangeboden als ze bij haar vertrek zou zwijgen over hoe ze werd lastig gevallen en vernederd.

Ze weigerde en schreef ‘Opening Belle’ als een aanklacht……

Het ligt als zijnde fictie in de boekwinkels, maar goede verstaanders lezen het als een sleutelroman. Een stevige afrekening met tientallen van haar collega’s en leidinggevenden in een tienjarige carrière op Wall Street, waar ze de meest ranzige grappen en vernederingen moest slikken om er te overleven, zo meldt De Financiële Telgraaf vandaag.

Obligatiehandelaar Maureen Sherry werd uiteindelijk de jongste managing director bij Bear Stearns. Maar na 10 jaar haakte ze af, terwijl het bedrijf in 2008 in de financiële crisis ten onder ging.

Voor haar boek sprak Sherry met een tiental vrouwelijke collega’s die haar relaas van het leven in het financiële hoofdkwartier van de Verenigde Staten bevestigden als nog altijd zeer actueel. Het boek zorgde afgelopen weken voor nieuw tumult in het financiële hart van de VS.

Het relaas van Sherry over een handelsvloer met vooral mannen vol adrenaline, nieuws, geschreeuw en badinerend gedrag naar vrouwen, in een poging miljoenen te verdienen, staat in een lange traditie met schandalen.

Warner Bros gaat bovendien een film maken van het boek, met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Zal er veel veranderen, vroeg een interviewer van The Guardian. “Het is als met Downton Abbey”, antwoorde Maureen Sherry. “Niemand wil verandering.”

Lees ook:Broad Street Pictures zet vrouwelijke cineasten in de kijker
Lees ook:Als ‘The Wolf of Wall Street’ een vrouw was
Lees ook:‘Het is geen tekortkoming van vrouwen dat ze niet aan de top zitten’
Lees ook:Ruth Porat wordt CFO bij Google
Lees ook:Erin Callan (Lehman Bros) vond zichzelf opnieuw uit en gaat nooit meer zo hard werken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>