Hoogste doel Hongaarse vrouw: 3 kinderen of meer baren

De Hongaarse regering heeft alle contracten met Magyar Telecom opgezegd. Dit omdat het bedrijf op haar beurt een sponsordeal met de Hongaarse zanger Akos Kovacs opzegde.

Kovacs zei op nationale televisie dat vrouwen er niet naar moeten streven om meer te verdienen dan hun mannen, want vrouwen zijn er immers om baby’s te baren…..

En dat is iets waar de louter uit mannen bestaande regering Viktor Orbán zich wel in kan vinden. Die doet er van alles aan om het lage geboortecijfer van het land op te krikken.

“Kinderen krijgen is een gift voor het vaderland”, zei Fidesz-politicus István Varga 3 jaar geleden reeds.

Afgelopen weekend werd dat beleid bij een congres van regeringspartij Fidesz bekrachtigd, toen parlementsvoorzitter Zoltán Kövér verklaarde: “We willen van Hongarije geen samenleving zonder toekomst maken, van manhatende vrouwen en vrouwelijke mannen. We hopen dat onze dochters het baren van kleinkinderen voor ons als het toppunt van levensvervulling zien.”

Deze week werd ook bekend dat ouders die een 3e kind krijgen, in de toekomst €32.000,- van de staat cadeau krijgen. Dat zanger Kovács zijn visie kwam geven op een regeringsgezind tv-station en vervolgens volledig werd gesteund door die regering, mag geen toeval heten.

Lees ook:Mari Alföldy wint de Filter Vertaal Prijs voor Satanstango
Lees ook:Campagne over seksueel misbruik legt schuld bij vrouwen
Lees ook:Zooey Deschanel: ‘Vrouwen kunnen meer dan baren’
Lees ook:Als straks de mannen overbodig zijn en uitsterven……
Lees ook:Haagse ex-prostituees eisen 1,2 miljoen van hun pooiers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>