Wetenschapster wordt afgezegd voor spreekbeurt bij EU vanwege zwangerschap

Dr. Samantha Decombel, medeoprichter van het bedrijf FitnessGenes, werd uitgenodigd om te spreken op een conferentie over wetenschap en ondernemen.

Maar toen de organisatoren vernamen dat de wetenschapster aan ‘de gezondste ziekte ter wereld leed’, werd zij kortaf gecancelled……

In eerste instantie had Decombel een goed contact met een vrouw van medeorganisator Voice of Researchers. Samantha legde haar uit dat ze tegen dan 7 maanden zwanger zou zijn en dus liever met de trein naar Brussel zou reizen in plaats van met het vliegtuig. “Die vrouw behandelde me met veel respect toen ze me uitnodigde om te spreken op het event.”

Maar toen de reis geboekt moest worden, liep het fout. Iemand van de Europese Commissie contacteerde haar en liet Samantha per e-mail weten dat ze niet meer welkom was.

“Beste Samantha, onze collega’s van de Europese Commissie willen liever geen risico nemen met jouw gezondheid en je naar Brussel laten reizen in het late stadium van je zwangerschap”, stond er in de e-mail die de 35-jarige onderneemster kreeg.

Decombel publiceerde de e-mail op Instagram en stuurde een lang antwoord naar de Europese Commissie. “Dit is de eerste keer dat ik te maken krijg met genderdiscriminatie”, vertelt Decombel aan CNN. “Ongelooflijk dat dit vandaag de dag nog kan gebeuren.”

De Europese Commissie stuurde haar een e-mail met excuses en beloofde het voorval te onderzoeken.

De conferentie zou op 26 november plaatsvinden in Brussel, maar werd afgelast vanwege veiligheidsredenen en het dreigingsniveau na de aanslagen in Parijs.

Lees ook:Vrouwelijke Arabische parlementariërs delen hun ervaringen bij de EU
Lees ook:Nederland en Duitsland zitten vrouwenquotum EU dwars
Lees ook:Bij te weinig vrouwen in Euro-commissie compensatie met zware portefeuilles
Lees ook:EU-vrouwen werken dit jaar 59 dagen voor de kat z’n kont
Lees ook:Neelie Kroes (72) tekent niet voor een 3e termijn EU

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>