Vrouwen wordt hogere rekening gevraagd bij autoreparaties

Britse vrouwen betalen gemiddeld €63 meer voor dezelfde reparaties in een garage dan mannen.

Een onderzoek van een Britse online marktplaats voor autoherstel legt behoorlijk wat seksime rond het cliché vrouwen en auto’s’ bloot.

ClickMechanic deed een experiment onder 182 garages in 10 steden in het Verenigd Koninkrijk.

Ze vroegen een offerte aan om een koppelingspedaal van een Ford Focus uit 2011 te herstellen en kregen daarvoor een opmerkelijk hogere prijs geoffreerd als dit door een vrouw werd aangevraagd.

De prijzen die de verschillende, onafhankelijke garages daarvoor vroegen, varieerden van gemiddeld €803 euro voor een man tot gemiddeld €866 voor een vrouw. Een verschil van 31%.

Slechts 6% van de gecontroleerde garages vroeg dezelfde prijs aan mannen en vrouwen. In 2 van de 10 steden waren de vrouwen goedkoper uit.

Andrew Jervis, CEO van ClickMechanic, vertelde aan ITV News: “Voor elke vrouwelijke autobezitter zal dit rapport een onaangename verrassing zijn. Er is behoefte aan transparantie en continuïteit in prijzen om het vertrouwen van zowel mannelijke als vrouwelijke klanten te behouden.

Het Laaste Nieuws geeft vrouwen vandaag de tip om vooral voorbereid naar de garage te gaan voor reparaties of controlebeurten. Via Google is op te zoeken hoeveel e.e.a. mag kosten.

Vraag indien nodig ook eens na bij verschillende garages of laat eventueel een man uit je omgeving eens informeren naar dezelfde klus. Bluf jezelf met andere woorden naar een eerlijke prijs, die je net zo goed als mannen verdient.

Als je in de buurt van Spijkenisse woont of bereid bent iets verder te rijden, kun je daar terecht bij ETC (Einstein Tehno Centre) voor en door vrouwen en mannen met hun auto’s ook welkom.

Lees ook:Auto-reparatiebedrijf voor en door vrouwen
Lees ook:Charlotte Leuw succesvol met haar autoblog voor vrouwen
Lees ook:Amsterdam niet erg in trek bij vrouwelijke entrepreneurs
Lees ook:Franse krant ‘Le Monde’ staat nu onder vrouwelijk bewind
Lees ook:Vrouwelijke zzp’ers werken meer uren dan vrouwen in loondienst

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen wordt hogere rekening gevraagd bij autoreparaties

  1. Frank

    Het is natuurlijk belachelijk dat dit gebeurt. Als autogarage moet je altijd betrouwbaar en eerlijk zijn naar je klanten toe. Je vertrouwd het bedrijf waar je naartoe gaat toch vaak en wanneer deze dingen bekend worden ben ik altijd blij dat ik een garage heb gevonden die betrouwbaar is.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>