Mannen-gezeik over de billen van Michelle Obama

Het grootste deel van de vrouwen in Obesitas-land nummero uno, zou willen dat ze zo’n achterkant bezat.

En toch is er (opnieuw) kritiek op de bibben van first lady Michelle Obama.

Jaloezie, racisme, vermengd met wat homofobie……..

‘Fat butt Michelle Obama’noemde een football coach op een middelbare school de haar. Zijn opmerkingen werden echter opgenomen door een leerling en doorgespeeld naar de media.

De coach gaf haar de schuld van de calorie-arme lunches die op de school werden geserveerd. “Kijk naar haar. Ze ziet eruit alsof ze 85 kilo weegt. Ze is te zwaar!” Daarna zei de man nog dat ‘het verkeerd is wat homo’s doen’. “Ik hou er niet van om in de buurt van homo’s te zijn.”

Het corpulente congreslid Jim Sensenbrenner noemde Michelle tijdens een telefoongesprek in 2011 ook al hypocriet omdat zij met haar Let’s Move-campagne kinderen probeert aan te zetten meer te bewegen, maar zelf niet bepaald mager is. “Ze vertelt ons wat we wel en niet moeten eten terwijl ze zelf een vrij grote kont heeft”, zou het poffertjeshoofd hebben gezegd.

Het leidt in de VS tot een discussie over racisme omdat blanke (dikke) mannen het achterwerk van een zwarte vrouw beledigen. “Haar positie is een uitdaging voor het beeld dat mensen hebben van de zwarte vrouw en de idee over wat schoonheid is”, zegt Michaela Angela Davis, een mode-expert die campagne voert voor een positiever beeld van zwarte vrouwen in de media.

“Michelle’s critici reageren volgens de cultuur waarin ze zijn opgegroeid”, zegt Andra Gillespie, professor politieke wetenschappen aan de Emory University. “Of ze gebruiken het als een code om mensen er aan te herinneren dat ze zwart is.”

De coach zelf heeft later verklaard dat hij ‘zich verkeerd heeft uitgedrukt’. Hij is voor 10 dagen geschorst en moet een training over gevoeligheid volgen.

Lees ook:ATTENTIE: in dit restaurant zwaait een zwarte vrouw de scepter, maar ze bijt niet
Lees ook:Ontwerpers kiezen er nu voor om wel met zwarte modellen te werken
Lees ook:Rebekah Brooks na 4 jaar terug op haar post
Lees ook:Cher zegt NEE tegen optreden Sochi i.v.m. homostandpunt Rusland
Lees ook:Michelle Obama jaagt mannen op de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>