Meidendag bij de Koninklijke Marine

Het is vandaag de jaarlijkse ‘meidenvaardag’ van de Nederlandse Marine. Op het schip Zr. Ms. Johan de Witt wil de Koninklijke Marine meer vrouwen laten zien hoe het is om op een defensieschip te werken.

De Koninklijke Marine wil laten zien dat er heel veel verschillende functies aan boord zijn. Je kunt werken in de logistiek of de technologie, maar ook bijvoorbeeld in de zorg. Er is veel meer te doen dan je zou denken.

Nu is maar 10% van de bemanningsleden vrouw, dat kan veel meer worden, zegt luitenan-ter-zee Suzanne van Opstal bij de NOS.

“Je hoeft echt geen G.I. Jane te zijn om bij de marine te komen, maar moet wel stevig in je schoenen staan. En toch kun je ook gewoon vrouw zijn. Je moet het alleen niet erg vinden om lang van huis te zijn en met veel mannen te werken.”

Lees ook:Hallo meiden: ‘Bij de marine moet je zijn”
Lees ook:Koninlijke Marine vaart woensdag met ‘de meiden’ uit
Lees ook:Ook vrouwelijke bemanning in nieuwe duikboten van Defensie
Lees ook:Pardon, f*ck it, ik ga geen sorry meer zeggen!
Lees ook:Marine Le Pen snoert haar vader Jean Marie de politieke mond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>