Coby Persin voltrekt huwelijk van 65-jarige man en 12-jarig meisje op Times Square

Zit u na het lezen van de aanhef van dit bericht, net als ik, al in de bovenste boom? Dan is de opzet van YouTuber Coby Persin geslaagd.

Hij liet een 12-jarige bruid poseren met haar 65-jarige echtgenoot op Times Square om het probleem van kindhuwelijken aan te kaarten.

De voorbijgangers reageerden geschokt op het sociale experiment, sommigen gingen zelfs in discussie.

Coby legt in het begin uit dat kinderhuwelijken legaal zijn in maar liefst 91 landen, tot in de Verenigde Staten toe. De meeste staten staan immers ‘uitzonderingen’ toe, bijvoorbeeld als de ouders hun toestemming geven.

In New Jersey zijn tussen 1995 en 2012 bijna 3.500 kinderen in het huwelijksbootje getreden. Meestal waren ze 16 of 17 jaar oud, maar in 178 gevallen lag die leeftijd tussen 10 en 15 jaar. In dat geval was het een rechter die het licht op groen zette.

Wat zou er nu gebeuren als zo’n jong meisje -voor het oog van iedereen- in hartje New York zou trouwen? “Waar is je mama?”, vroeg een voorbijgangster meteen. Toen de oudere man antwoordde dat hij de toestemming van haar ouders had, kon ze haar oren niet geloven. “Dit kan niet waar zijn.”

Het experiment lijkt op dat van Thea (12) en Geir (37) in Zweden, waarin met een bloedserieus huwelijksfilmpje deze problematiek aan de kaak werd gesteld.

Recente cijfers tonen aan dat er ook in Nederland zo’n 250 kindbruiden per jaar zijn.

Lees ook:Vrouwen die na hun 30ste trouwen en een nestje bouwen, krijgen hoger salaris
Lees ook:De Moedigste Mexicaanse
Lees ook:Russinnen maken gerimpelde selfies tegen tienerhuwelijken
Lees ook:Irak: meisjes van 9 jaar trouwen en moeten seks hebben
Lees ook:Afghaan doodt echtgenote, omdat ze even naar de markt was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>