Barbie’s huis is gerestyled door de roze maffia

Gisteren ontmoette ik een heel leuk meisje van 10 jaar.

Ze vertelde me dat ze van haar zakgeld een varken ging kopen bij de Bart Smit, omdat ze die spaart. Ik vroeg haar of ze ook zo van roze houdt, omdat dat immers de kleur van haar lievelingsdier is en die van vele meisjes.

Haar antwoord was zeer gedecideerd: ‘Ik vind roze enorm stom!’ Ik heb haar omarmd, letterlijk en figuurlijk. Eindelijk een meisje dat nog niet gegrepen is door de roze maffia…….

Gisteren stond namelijk ook de gerenoveerde versie van Barbie’s Malibu Dreamhouse in de speelgoedwinkels. Anno de crisis van 2013 heeft het huis 3 verdiepingen, 6 kamers, 2 liften, een grote inloopkast overladen met schoenen en kledij, een flatscreen en een interieur dat integraal bestaat uit roze, paars en knalblauw.

Terwijl de allereerste versie van dit iconische poppenhuis (1962) nog een bescheiden woning was, is de incarnatie ervan in 2013 het (dure) toppunt van de roze plaag die meiden van nu steeds meer begint te besmetten.

Onderzoek heeft aangetoond dat er nog nooit zoveel stereotypering in de speelgoedindustrie heeft gezeten als nu.

Onderstaande fotocollage van HLN toont de evolutie van Barbie’s Malibu Dreamhouse van 1962 tot aan 2013.  De eenvoud van de eerste versie is geleidelijk aan vervangen door roze muren én luxe, van de zuurstokkenvariant dan.

Ik ga één dezer dagen mar eens een leuk varken kopen voor de collectie van het meisje dat roze ‘enorm stom’ vindt. Welke kleur zal ik eens nemen?

Lees ook:Blote borsten FEMEN-vrouwen versus poppenlijfjes bij opening BARBIE-huis
Lees ook:Barbie & Ken, oftewel als je vent een homo blijkt…..
Lees ook:Barbie is lamlendig: acné, bulten, cellulitus, blauwe plekken
Lees ook:Eindelijk ziet Barbie er normaal uit
Lees ook:Als een klein meisje zelf kiest wat ze aantrekt……

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>