Arabische feministes worden doelbewust vermoord

Vrouwen in de Arabische wereld die pleiten voor gelijke rechten m/v worden doelbewust vermoord. Zeker 15 vrouwelijke activisten en intellectuelen waren reeds slachtoffer in de afgelopen 2 jaar en vele anderen zijn hun land ontvlucht.

Hierover schrijft vandaag de Volkskrant en zij putten uit eigen onderzoek. De landen waar het om gaat zijn Libië, Somalië, Syrië en Egypte. In het artikel komt ook Hibaaq Osman, directeur van Karama, een regionaal netwerk van Arabische vrouwen met Caïro als hoofdzetel, aan het woord.

“Conservatieve krachten proberen vrouwelijke advocaten, artsen, journalisten, schrijvers, studenten, hoogleraren en architecten die opkomen voor gelijke rechten de keuken in te duwen. Extremisten kiezen er ook bewust voor vrouwen aan te vallen omdat zij het hart vormen van de maatschappij. Om een gemeenschap duurzaam te ontwrichten, moet je de vrouwen raken”, aldus Osman.

Eerst worden de vrouwen via Facebook zwartgemaakt en bedreigd. Ze worden uitgemaakt voor promiscue, hoer, onzedig, afvallige of verrader. Typeringen die islamitische extremisten kunnen opvatten als een uitnodiging haar om te brengen.
Lees verder in De Volkskrant.

Lees ook:Tunesië is eerste Arabisch land dat vrouwen in grondwet opneemt
Lees ook:Journaal hoofdredacteur Marcel Gelauff is de dubbele seksist van de dag!
Lees ook:Michelle Obama bindt de strijd aan met mannen
Lees ook:Vallen en opstaan: een olympische droom voor vrouwelijke rugby-spelers
Lees ook:Vrouwelijke Arabische parlementariërs delen hun ervaringen bij de EU

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>