Toe maar zeg: Pakistaanse mannen mogen vrouwen ‘zachtjes slaan’

In Pakistan is een wetsvoorstel in behandeling dat mannen zou toestaan om hun vrouw ‘lichtjes te slaan’ als ze bijvoorbeeld geen seks willen, of volgens het heerschap in kwestie niet goed gekleed gaan.

Ook zou een man een ‘gelimiteerde hoeveelheid geweld’ mogen gebruiken tegen een vrouw die na het vrijen of tijdens haar menstruatie niet in bad gaat.

Dat meldt NBC News. 

De Raad voor islamitische Ideologie heeft een 160 pagina’s tellend document opgesteld waarin de uitgebreide richtlijnen staan. Als een vrouw weigert naar haar man te luisteren, moet hij eerst met haar praten.. Als dat niet werkt, moet hij apart van haar gaan slapen. Als laatste middel zou er geweld gebruikt mogen worden.

De voorzitter van de raad gaf op een persconferentie bovendien een handleiding hoe een vrouw geslagen moet worden. Hou je vast: ‘Sla haar op de plek waar de huid niet te dik en niet te dun is’. ‘Gebruik geen schoenen of een stok bij haar hoofd, en raak nooit neus of ogen’. ‘Breek geen botten, snijdt niet in haar huid en zorg dat je geen litttekens achterlaat’. ‘Sla haar niet uit wraak, maar wel om haar aan haar religieuze plichten te herinneren.’

Het wetsvoorstel is een reactie op een ander voorstel door het bestuur van de provincie Punjab, waarmee vrouwen meer rechten zouden krijgen. Echtgenoten met losse handjes zouden bijvoorbeeld een enkelband kunnen krijgen. Volgens de Raad voor islamitische Ideologie is dat voorstel onislamitisch.

Lees ook:Moslims willen geen Miss-verkiezingenen
Lees ook:Pia Dijkstra (D66) dient wetsvoorstel in tot ‘uitsmeren’ van zwangerschapsverlof
Lees ook:Saoedische vrouwen mogen fietsen, maar wel met mannelijke bewaking
Lees ook:EU beslist dat het glazen plafond aan barrels mag
Lees ook:Eerste van vijf vrouwen in Saoedische adviesraad beëdigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>