Afgelopen week 3 vrouwen ‘zomaar’ neergestoken

Het waren 3 losse nieuwsberichten. In alle gevallen gaat het om een vrouw die is neergestoken en waarbij er geen aanleiding bekend is.

De eerste was de D66-gemeetraadslid in Beemsterland Marian Segers. Zij werd afgelopen donderdag voor haar huis neergestoken en ligt nog in het ziekenhuis, inmiddels gelukkig buiten levensgevaar. De politie is op zoek naar mensen die lastig zijn gevallen en/of zijn aangesproken door een Franssprekende man.

Vrijdagochtend vroeg werd in Rotterdam een 51-jarige krantenbezorgster tijdens haar ronde neergestoken. Haar toestand is zorgelijk en de politie tast in het duister over aanleidingen en/of motieven.

En dan gisteren. Zondagochtend werd de Belgische triatlete Sofie Goos (36) neergestoken tijdens haar looptraining in een park in Antwerpen. Een man probeerde haar eerst ten val te brengen. Goos kon hem ontwijken maar vervolgens stak hij haar met een mes in de rug. De triatlete ging achter de dader aan, maar die ontkwam in eerste instantie. Later is de 26-jarige man opgepakt. Hij zou een psychiatrisch patiënt zijn.

Goos heeft het nieuws zelf bekendgemaakt via haar Facebookpagina. Ze schrijft dat ze slachtoffer is geworden van zinloos geweld. “Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man… Zonder aanleiding, reden of motief… Messteek in de onderrug en veel bloed verloren… ”

De atlete moet zeker een week in het ziekenhuis blijven en mag 6 weken niet sporten. “Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld…”, schrijft ze op Facebook.

Lees ook:Indrukwekkende tocht voor Jeanilet Aniceta die stierf door partnergeweld
Lees ook:Brabantse ondanks personen-alarm neergestoken door ex
Lees ook:Duitse politica die zaterdag werd neergestoken wordt burgemeester van Keulen
Lees ook:Finland onderzoekt 15 aangiftes van aanranding door asielzoekers
Lees ook:Lichaam van vermoorde Nikki Lawalata gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>