Saba overleefde eerwraak: teken nu voor Pakistaanse vrouwen!

Wereldwijd wordt elke 90 minuten een vrouw het slachtoffer van een eerwraak-moord. Hoewel Pakistan in 2004 een wet heeft aangenomen om deze moorden tegen te gaan, gaat 70% van de daders daar nog steeds vrijuit vanwege een maas in die wet en daders vergeven’ kunnen worden.

Omdat Saba trouwde met de man waar ze van hield, schoot haar eigen vader haar in het hoofd, propte haar in een zak en dumpte haar in een rivier. Vervolgens ging hij op die manier vrijuit.

Ongelooflijk, maar waar: ze overleefde de moordaanslag en de beneden-menselijke dumping…….

Saba is op veel plekken in het nieuws, nu een documentaire over haar van haar landgenote en cineaste Sharmeen Obaid-Chinoy genomineerd is voor een Oscar.

In een reactie hierop heeft de Pakistaanse minister-president zojuist beloofd om een einde te maken aan deze gruwelijke misdaden, en volgens bronnen heeft hij zijn dochter Maryam opdracht gegeven een rol te spelen in het hervormingsproces. Activisten vrezen dat de wet alleen veranderd zal worden als de Oscar-nominatie tot veel commotie leidt en de maatschappelijke druk aanhoudt.

AVAAZ wil zo snel mogelijk 1 miljoen steunbetuigingen voor deze wetswijziging verzamelen, vóór de Oscar-uitreiking aanstaande zondag, om ervoor te zorgen dat Saba’s verhaal in de mondiale schijnwerpers komt. De oproep zal dan rechtstreeks aan de minister-president overhandigd worden

Als een vrouw haar familie ‘te schande maakt’ door te weigeren in een ​​gearrangeerd huwelijk te stappen, door te lang naar een jongen te kijken, of zelfs door verkracht te worden, mag een man haar vermoorden zolang een ander lid van de familie hem hiervoor vergeeft! Het probleem is de opvatting dat vrouwen eigendom van mannen zijn, en deze maas in de wet beschermt dit ‘recht’ om vrouwen en meisjes te bezitten — en te vermoorden.

Toen de inmiddels beroemde 15-jarige Malala Yousafzai door de Taliban neergeschoten werd, was de wereld woedend. Meer dan 1 miljoen mensen riepen de Pakistaanse overheid toen op om haar droom van onderwijs voor iedereen in vervulling te laten gaan.

Nadat de petitie rechtstreeks aan de Pakistaanse president overhandigd werd, lanceerde hij een beurzenprogramma voor 3 miljoen kinderen. Teken dus nu voor het leven van Saba en dat van miljoenen andere Pakistaanse vrouwen en meiden.

TRAILER – A Girl in the River: The Price of Forgiveness from Sharmeen Obaid Films on Vimeo.

Lees ook:GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak
Lees ook:Nobelprijs-winnares Malala geslaagd voor middelbare school
Lees ook:Pakistaanse Malala wint opnieuw een prijs
Lees ook:KIJKEN: Jimmy Carter over geweld tegen vrouwen
Lees ook:Nieuwe parlement Frankrijk bestaat uit 8 vrouwen en 8 mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>