Zangeres die Bataclan-aanslag overleefde, is uit coma

Laura Croix was aanwezig bij het fatale concert op 13 november jongstleden van de Eagles of Death Metal in het Parijse theater Bataclan, op het moment dat terroristen het vuur openden.

De 31-jarige zangeres werd geraakt door 6 kogels, maar overleefde. Ze werd een tijd kunstmatig in coma gehouden en begin van deze maand wakker. Nu is ze ook aanspreekbaar…..

Haar oudere broer Sébastien Croix vertelde aan de Sunday Times wat ze zei toen ze wakker werd. “Ze vroeg eerst wat er was gebeurd die avond.” Ze herinnert zich nog wel dat terroristen ’Allahu Akbar’ riepen voordat ze begonnen met schieten.

Laura werd geraakt in haar borstreek en in haar buik door de kogels uit de kaliasnikovs. Eentje ervan kwam vast te zitten tussen haar hart en longen. Daarnaast brak ze haar arm en heup en verloor ze 2 vingers. In totaal is de zangeres 10x geopereerd.

Lees ook:Gevangen Maria Aljochina van Pussy Riot in hongerstaking
Lees ook:Shary-An heeft een maand geen Voice (of Holland)
Lees ook:100 meisjes uit Nederland van 0 t/m 100 jaar
Lees ook:Boek vrijgelaten Jemen-correspondente verschijnt volgende week
Lees ook:Malala Yousafzai is een ster aan het firmament

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>