Verdwenen Italiaanse meisjes in handen van Al Nursa

Vandaag is een mensonterend filmpje opgedoken van de 2 Italiaanse vrouwen die waarschijnlijk worden vastgehouden door strijders in Syrië.

Het gaat om de hulpverleensters Vanessa Marzullo (21) en Greta Ramelli (20) die sinds augustus al zijn verdwenen vanuit de Syrische provincie Aleppo.

In de video dragen de beide jonge vrouwen zwarte gewaden en hoofddoeken. Een van hen houdt een papiertje omhoog waarop de datum 17 december 2014 staat……

Dat meldt het NOS Journaal.

“We smeken onze regering en zijn strijdkrachten om ons voor Kerst naar huis te halen”, zegt de ander. “We zijn in groot gevaar en worden mogelijk gedood.”

Op YouTube staat bij het filmpje dat ze worden vastgehouden door al-Nusra, de Syrische tak van al-Qaida. Het is niet bekend of dat inderdaad zo is. Al-Nusra vermeldt niets op social media over de beide vrouwen. Ook is er geen logo van de terreurorganisatie in het filmpje gebruikt.

De Italiaanse autoriteiten willen niet reageren op de beelden. In augustus meldden ze wel dat er twee Italiaanse hulpverleensters ontvoerd waren in Aleppo, zonder hun namen bekend te maken.

Lees ook:Italiaanse gegijzelden Vanessa & Greta zijn vrij
Lees ook:ISIS zoekt jihad-bruiden voor hun islam-gekkies
Lees ook:Syrische vrouwen onder de wapenen
Lees ook:ISIS & het kalifaat: vrouwonvriendelijkheid is een eufemisme
Lees ook:Hoe het is om een vrouwelijke blogger op YouTube te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>