Dieren-mishandelaars blijken ook vaak vrouwen en kinderen te grijpen

Vandaag las ik het weer en mijn maag draaide om.

Opnieuw zijn er merries in een weiland van het Gelderse Groesbeek vaginaal verminkt, nadat het vorige week in Brabant ook al gebeurd was.

Wat een zieke geesten!!

Vaak beginnen mensen- en kinderenmishandelaars met (huis-)dieren.

Daarom worden dierenartsen sinds 2011 opgeroepen om onmiddellijk aan de bel te trekken als zij dierenmishandeling constateren..

Deze zogenaamde meldcode is in het leven geroepen door het ministerie van Landbouw en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD).

In huishoudens waar dieren worden mishandeld blijkt relatief vaak sprake te zijn van huiselijk geweld. Het is de bedoeling dat dierenartsen die geweld tegen mensen vermoeden kunnen aankloppen bij een van de 35 steunpunten voor huiselijk geweld. De dierenartsen hoeven dan niet naar de politie te stappen.

Psychologe Marie-José Enders wijst op Amerikaans onderzoek. Daaruit zou blijken dat de helft van de daders van schietpartijen op Amerikaanse scholen als kind dieren heeft gemarteld.

Voor een studie van de Universiteit Utrecht en hulpverlenings-organisatie Kadera, werden 162 vrouwelijke huisdiereigenaren tussen de 20 en 59 jaar uitgekozen. Ook spraken de onderzoekers met vrouwen die in opvangcentra verbleven, omdat ze slachtoffer van huiselijk geweld zijn. Daarnaast werd er met vrouwen gesproken die totaal geen huiselijk geweld meemaakten.

Van de eerste groep zei 54,9% dat de partner ooit een dier mishandelde of doodde, terwijl dit percentage in de controlegroep bleef steken op 5,4%.

Dit maakt duidelijk dat vrouwenopvang ook moet overwegen om zich ook over de huisdieren van de slachtoffers te ontfermen.

En andersom moeten medewerkers van de dierenambulance en dierenpolitie bij meldingen van dierenmishandeling ook letten op de aanwezigheid van menselijk leed.

Lees ook:Er sterven meer vrouwen door huiselijk geweld dan door oorlogen
Lees ook:Aziatische vrouwen vinden het ‘normaal’ dat hun man hen slaat
Lees ook:Afghaanse parlement niet akkoord met wet die vrouwenrechten verbetert
Lees ook:Vrouwelijke Disney-personages hadden in de jaren ’50 meer tekst!
Lees ook:Werkeloosheid onder vrouwen doet huiselijk geweld toenemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>