Michelle Obama over Moederdag en ontvoerde Nigeriaanse meisjes

Michelle Obama heeft vandaag gezegd dat zij en haar man Barack woedend en verdrietig tegelijk zijn over de ontvoering van de Nigeriaanse schoolmeisjes.

De misdaad maakt volgens de Amerikaanse first lady onderdeel uit van een patroon van bedreigingen en intimidaties waar meisjes die naar school willen over de hele wereld mee te maken krijgen.

Dat zei FLOTUS tijdens de wekelijkse tv- en radio-uitzending van haar man, die ze voor deze keer overnam.

Michelle was geregeld naast de president te zien, maar nooit eerder stond ze in haar eentje voor de camera.

Bijna 250 meisjes werden bijna 4 weken geleden door gewapende mannen ‘s nachts uit hun bed gehaald, op vrachtwagens geladen en meegenomen.

Een handjevol kon ontsnappen, maar van de meesten is geen spoor teruggevonden. De leider van de extremistische organisatie Boko Haram heeft in een video gezegd dat hij de meisjes op de markt zal verkopen.

“Deze gewetenloze daad is gepleegd door een terroristische groep die deze meisjes weg wil houden van onderwijs. Volwassen mannen die de ambities van jonge meisjes willen stoppen, aldus Michelle Obama.

De VS hebben aangeboden een team van experts naar Nigeria te sturen om te helpen bij de zoektocht naar de meisjes, die volgens critici traag verloopt. “Ik wil dat jullie weten dat Barack onze regering heeft opgedragen alles te doen om de Nigeriaanse autoriteiten bij hun inzet te steunen.”

De berichten over de schoolmeisjes doen het echtpaar stilstaan bij hun eigen dochters, zei Michelle tijdens het moederdagweekend. “We zien hun hoop en hun dromen en kunnen ons amper voorstellen welke angst hun ouders momenteel voelen.”

Volgens de president van Nigeria, verblijven de ontvoerde meisjes nog in het land, meldt het ANP.

Lees ook:Michelle Obama: ‘Breng onze meisjes thuis’
Lees ook:Obama’s willen dat hun dochters werken voor minimum loon
Lees ook:Michelle Obama jaagt mannen op de kast
Lees ook:Malala roept op tot vrijlating ontvoerde Nigeriaanse meisjes
Lees ook:Barack Obama breekt lans voor Afrikaanse onderneemsters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>