En zo ziet huiselijk geweld er dus echt uit

Vandaag, 25 november, is het de Internationale Dag Tegen Huiselijk Geweld.

Nog te vaak worden slachtoffers niet begrepen. Als je man (of je vrouw) je in elkaar mept dan ga je toch gewoon weg?

Wat begon als een studieopdracht van Sara Naomi Lewkowicz om de stigma’s van ex-gevangenen vast te leggen, veranderde al snel in een visueel document over huiselijk geweld……

De studente Fotografie legde ‘per toeval’ het heftige leven vast van Shane (31), zijn vriendin Maggie (19) en haar 2 kinderen Kayden (4) en Memphis (2).

Sara schrijft bij haar serie foto’s op Time Lightbox dat het haar bedoeling was om de vicieuze cirkel waar ex-criminelen maar moeilijk uitkomen, vast te leggen.

Die insteek veranderende plots toen Shane in een bar flirtte met een andere vrouw en Maggie hem thuis daarmee confronteerde, waarop de stoppen bij de ex-gedetineerde doorsloegen.

Toen een huisgenoot bevestigde dat de politie op de hoogte was gesteld besloot de jonge studente vanuit haar instinct het drama vast te leggen en ‘schoot’ ze door tijdens deze hel.

Met schokkende plaatjes als gevolg. Te zien is bijvoorbeeld hoe Shane zijn vriendin tegen het aanrecht aanduwt en het naakte peutertje Memphis in paniek raakt en haar moeder probeert te beschermen.

Ook als de politie ter plaatse is, mag Sara doorgaan met fotograferen.

Maggie wilde in eerste instantie niet meewerken aan publicatie, maar veranderde van gedachten. Shane zit nu vast in de gevangenis van Ohio.

Samen met collega Donna Ferrato, die 30 jaar geleden als eerste begon met het vastleggen van huiselijk geweld, werkt Sara aan een project over vrouwen die het leven daarna weer willen oppakken.

Lees ook:Saoedi Arabische vrouwen mogen niet meer geslagen worden!
Lees ook:20-jarige Indiase sleept aanrander eigenhandig naar bureau
Lees ook:Dieren-mishandelaars blijken ook vaak vrouwen en kinderen te grijpen
Lees ook:Koningin Maxima wordt thuis niet mishandeld, maar introduceert wel de Ican
Lees ook:Er sterven meer vrouwen door huiselijk geweld dan door oorlogen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>