Cyberpesten: meiden naakt te kijk gezet op anonieme website

De Antwerpse politie onderzoekt een klacht van twee studentes over privéfoto’s van hen die op de website anonib.com zijn geplaatst.

Daar kunnen mensen in alle anonimiteit foto’s, video’s en commentaren posten, en daar wordt uiteraard volop misbruik van gemaakt door zonder medeweten van de meisjes in kwestie pikante foto’s en zelfs naaktfoto’s publiek te maken.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen vandaag.

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem. Begin dit jaar was er bijvoorbeeld ophef rond de Facebookpagina ‘Antwerpse hoeren’, waarop iemand meisjes als sletten neerzette. De dader bleek een 15-jarige jongen.

Vorige week was er de zelfmoord van een 14-jarig Brits meisje, dat haatberichten had gekregen via de sociale netwerksite Ask.fm. En nu is er de klacht van twee jonge vrouwen, beiden 21, over anonib.com.

Van één van de vrouwen werd buiten haar weten om een naaktfoto op de site geplaatst. Van de tweede, L. uit Antwerpen, een ‘gewone’ foto, met de vraag of iemand pikantere beelden heeft van haar.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en onderzoekt de zaak. Drie andere meisjes zouden ook van plan zijn een klacht in te dienen.

Eerder berichtten we hier bij powervrouwen blog over de zogenaamde ‘wraakporno’. Meiden, hoe klein of groot je ook bent: laat je niet naakt fotograferen, ook niet in een dolle bui! Geef hem of haar de middelvinger!

Lees ook:Antwerpen door de ogen der vrouwen
Lees ook:Turkse gearresteerd vanwege foto met pumps op Koran op Facebook
Lees ook:Marieke van Bommel nieuwe directeur Museum aan de Stroom Antwerpen
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online
Lees ook:‘De islam is fundamenteel vrouwonvriendelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>