Etalagepoppen in lingerie verboden in India, teneinde verkrachters niet op het idee te brengen

Deze week was het weer raak in India: een 30-jarige Amerikaanse toeriste werd in het noorden door 3 mannen verkracht, nadat ze stond te liften bij de plaats Manali.

De mannen namen haar mee naar een afgelegen plek en vergrepen zich aan haar. Ze zijn spoorloos.

De gemeenteraad van het Indiase Mumbai wil het voor winkels nu verbieden etalagepoppen in lingerie en bikini’s te plaatsen. De schaars geklede poppen zouden mannen opwinden, waardoor zij zich aan echte vrouwen vergrijpen……

“Zulke mensen raken opgewonden van de poppen. Het is per slot van rekening een replica van een vrouwenlichaam. Daarom ben ik tegen, omdat zulke poppen niet passen in de Indiase cultuur” zegt raadslis Ritu Tawde (zie illustratie). Dat er in de hedendaagse wereld van alles te zien is op internet, ook mobiel, is volgens haar een hele andere kwestie.

“Als iemand porno wil zien op het net, dan is dat een bewuste keuze. In dit geval staan de poppen overal en hebben mensen geen keus. Ze lopen er tegenaan als ze hun huis uitgaan en op straat lopen.”

De winkeliers van Mumbai zijn niet blij met de plannen. Zij vinden dat ze zelf mogen bepalen of zij de poppen blijven etaleren.

Lees ook:Bollywoodsterren in demonstratie tegen Indiase verkrachtingscultuur
Lees ook:Britse persfotografe slachtoffer van alweer een groepsverkrachting in India
Lees ook:VN meldt dat er 200 miljoen minder vrouwen dan mannen op internet zitten
Lees ook:Sonia Singh strijdt tegen mismaakte seksistische kinderpoppen
Lees ook:India opent vandaag bank voor en door vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>