24 powervrouwen bijeen in de Grote Kerk van Breda

Werk, relatie, kinderen hebben, kind zijn, ouder worden, jong blijven, #beYOUtiful is een intrigerende portretreeks van 24 hedendaagse vrouwen die zijn, en dat maakt hen mooi. 24 ondernemende Bredase vrouwen, zijn geportretteerd door fotografe Marjolein Tebrunsvelt en geïnterviewd door Marieke Eising. Dit resulteerde in een krachtige foto expositie gepresenteerd op robuuste schildersezels.

De tentoonstelling is opgebouwd rond het theaterstuk ‘3 vrouwen rond Koning Willem I’ dat op woensdag 5 oktober te zien is.

Het samenbrengen van deze powervrouwen in de monumentale setting van de Grote Kerk toont vooral het contrast tussen de positie van de vrouw in het verleden en het heden. In de tijd van Willem I was de kracht en invloed van de vrouw vaak duidelijk, maar op de achtergrond aanwezig: ’staatszaken werden op het hoofdkussen besproken’. Anno 2016, is de kracht van de vrouw veel meer op de voorgrond. De vrouw mag (mooi) zijn.

De expositie is van maandagmiddag 3 oktober 12.00 uur tot en met woensdagmiddag 5 oktober 17.00 uur gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen bij VVV Breda, Boekhandel van Kemenade en Hollaers en aan de balie van de Grote Kerk Breda á €7,50 inclusief consumptie. Aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur.

Lees ook:Deze vrouwen overleefden het seksuele geweld en de genocide van Rwanda!
Lees ook:Hou handschoenen en mutsen nog even weg: we gaan genieten van een schone vrouwenzomer
Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:Vrouwen en kunst in de Arabische wereld
Lees ook:Zeeuwse Wereldvrouwen verenigd in Rosie the Riveter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>