Ariana maakt van haar huidziekte kunst

Van de nood een deugd maken is bekend. Maar Ariana Page Russell maakt van haar ziekte een kunst.

Ze lijdt aan dermografie, ook wel netelroosschrift genoemd en bij de minste wrijving op de huid blijft er een rode, gezwollen afdruk achter………

Om van haar zwakte haar kracht te maken, zette ze haar eigen huid in als schildersdoek……..

De 34-jarige kunstenares uit Brooklyn, New York, wist met haar dermografisch werk al heel wat kunstgalerieën in Amerika te veroveren. Om op haar huid te schrijven en te tekenen, maakt ze gebruik van botte breinaalden. De ontwerpen, die bovendien pijnloos zijn, verdwijnen meestal na 30 minuten.

“Mensen vinden mijn werk behoorlijk bevreemdend. Of ze vinden het boeien, of ze vinden het afschrikwekkend. Voor mij is mijn huid een canvas. Ik hou er best van om op mezelf te kunnen schilderen.”

Dermografie is een huidaandoening die een kleine 5% van de wereldbevolking treft, vooral tieners en twintigers. De oorzaak is onbekend en er zijn weinig opties voor de behandeling ervan, dan alleen antihistamines of steroïden.

Ariana had in haar kindertijd snel last van roodheid in haar gezicht en bultjes en vlekjes op haar huid. Ze ging echter pas tijdens haar studententijd naar een arts omdat ze het plagen van jaargenoten beu was.

Ariane’s kunst en verhalen zijn te volgen via haar blog.

Lees ook:Kunstenares maakt aaibaar schaakspel van opgezette muizen
Lees ook:Ariana Grande pakt seksistische interviewer keihard aan
Lees ook:Meisje met ‘Michael Jackson Ziekte’ is gezicht van Desigual
Lees ook:Linda de Mol als Anna Wintour op cover
Lees ook:Lady GaGa wil depressieve tieners empoweren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>