Actrice Johanna ter Steege richt Kröller-Müller Fonds op

Actrice Johanna ter Steege heeft een nieuw fonds opgericht waaraan particulieren kunnen doneren om de collectie van het Kröller-Müller Museum te steunen.

Samen met Alexander Pechtold startte zij dit initiatief ter gelegenheid van de 75e verjaardag van het museum en bijbehorende beeldenpark.

Beiden willen hiermee hun liefde aan dit door Helène Kröller-Müller opgezette museum betuigen…….

In haar geest wil het fonds een beroep op particulieren en bedrijven om te helpen kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Dit betekent concreet dat het fonds ondersteuning gaat bieden aan restauraties van de collectie, het organiseren van nieuwe grote tentoonstellingen en vooral educatieve projecten die kinderen en jongeren leren waarom je op kunst nooit uitgekeken raakt.

De ABN AMRO Bank steunt het initiatief met een eenmalige gift van 75.000 euro.

Helene Müller, die getrouwd was met de Nederlandse zakenman Anton Kröller, was een van de eerste vrouwen in Europa die een grote kunstcollectie bij elkaar bracht. Zij bracht deze samen in een speciaal museum in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Otterlo.

De permanente collectie herbergt onder meer een wereldberoemde verzameling schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh en een grote hoeveelheid moderne en hedendaagse kunst. Het museum is wereldberoemd en trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers.

Foto: Fjodor C. Buis

Lees ook:Kröller Müller Museum koopt Roni Horn sculpturen
Lees ook:Van Gogh-collectie van Helene Kröller-Müller extra in de spotlights
Lees ook:Kunst van vrouwen stijgt met een vette stip
Lees ook:Meer vrouwen op Amsterdamse straatnaamborden!
Lees ook:100-jarige Renilde Hammacher wil geen vragen van Matthijs van Nieuwkerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>