Expositie Micky Hoogendijk is eerbetoon aan haar moeder

Is het fotografie of.. toch meer?

De gelaagdheid in de beelden van Micky Hoogendijk laat meer zien dan fotografie alleen.

Een mix van emotie, stillevens, grafische kunst, fashion.

Met haar camera en belichting betovert Hoogendijk religieuze en mythische thema’s, evenals dagelijkse taferelen zoals Vermeer en Rembrandt dat deden met hun verf en penselen.

Geïnspireerd door de oude Nederlandse meesters neemt Micky Hoogendijk je mee op reis door haar universum. Een inspirerend rijk waar beeldende kunst, techniek en toneel samensmelten in fotografie.

Aldus schrijft Isabella Machine voor BadenBaden Interior.

De portretten spreken je aan omdat je wordt meegenomen in een mooi, sprookjesachtig maar niet perfect verhaal. Ze zijn direct en fascineren maar tonen ook duidelijk een kwetsbare kant.

Krijg ik indirect een inkijk in de ziel van Micky Hoogendijk? Een krachtige, mooie vrouw die haar draai vindt in kunst en fotografie. Haar creatieve en veelzijdige leven vraagt om een sterke persoonlijkheid, esthetiek, toegankelijkheid en inspiratie uit verschillende culturen.

Haar zoektocht naar de kwetsbaarheid van de mens en om deze vast te leggen in een krachtig beeld. De mens is majestueus wanneer hij zijn kwetsbaarheid toont.

In 2009 kreeg Micky een professionele camera van haar moeder, die 2 maanden daarna was overleden. Elk werk is een ode aan haar. De cirkel is voor Hogendijk rond nu zij met haar fotografie en als kunstenaar haar plek gevonden heeft.

Vanaf 1 juni tot 1 augustus is de Regal 2012-collectie van Micky Hoogendijk te zien bij Baden Baden Interior te Amsterdam.

Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert in Amsterdam
Lees ook:AJAX-vrouwen winnen met een van Basten-omhaaltje door Anouk Hoogendijk
Lees ook:Kunstenares maakt aaibaar schaakspel van opgezette muizen
Lees ook:Haar TEDx-lezing werd inmiddels 6 miljoen keer bekeken
Lees ook:Ilvy Njiokiktjien is de allereerste ‘Fotograaf des Vaderlands’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>