Vragen die topvrouwen krijgen nu voorgelegd aan topmannen

We schreven er laatst nog over bij powervrouwen.blog: die rare vragen die de topvrouwen van nu nog steeds voorgeschoteld krijgen. Zoals ‘Wat vindt je man ervan dat je zoveel uren klopt?’ of die ene met een baard van Sinterklaas: ‘Voel je je als moeder nou nooit schuldig?’

NOS Nieuws wilde weleens weten hoe topmannen zouden regaren op dergelijke vragen. En dus togen zij naar Atzo Nicolaï (CEO bij DSM) Roelof Joosten (CEO bij Friesland/Campina) en Maurice Oostendorp (CEO bij de SNS-bank).

Daarvoor gingen de journalisten van de NOS nog even langs bij topadvocaat Benedicte Ficq en mode-ontwerper Olcay Gulsen. Zij wisten wel een aantal ‘typische vrouwendingen’ te noemen, die keer op keer terugkomen bij interviews.

Nicolaï vindt de vraag over hoe hij werk en privé combineert, eigenlijk een hele ouderwetse. Wel geeft hij toe: “Soms gaat het een ten koste van het ander.”

Joosten vindt de vraag of hij tekort geschoten is als ouder wel erg ver gaan. “Dit interview wordt wel heel privé. Maar geloof mij: we zijn geen uitzondering op andere gezinnen. Praten bleek de oplossing. En de gezamenlijke momenten heel bewust kiezen, want die zijn spaarzaam.”

“Jeetje”, reageert Oostendorp als hem wordt gevraagd hoe hij een burn-out door de combinatie gezin/carrière voorkomt. “Zo’n interview heb ik nog nooit gehad.” Hij bekent dat zijn kinderen het ‘toch niet zo leuk vinden, dat harde werken van papa. Zoiets is best confronterend.’

Lees het hele artikel op NOS.nl

Lees ook:Astrid Joosten maakt ‘De magie van Anne Frank’
Lees ook:Vlaamse vrouwenorganisaties delen ijsjes uit
Lees ook:Isa Hoes geeft lezing over depressies
Lees ook:Boek doorbreekt taboe van seksueel misbruik in reformatorische kringen
Lees ook:Vader heeft nog altijd het eerste ‘recht’ op de gezinsauto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>