Meer vrouwen in het bestuur van de FIFA

Twee vicevoorzitters van de FIFA, de Hondurees Hawit en de Paraguayaan Napout zijn deze week aangeklaagd in het kader van het Amerikaanse corruptieonderzoek in het wereldvoetbal.

Ze zouden zich hebben verrijkt via de marketingrechten van toernooien in hun regio’s, respectievelijk Noord- en Midden-Amerika en Zuid-Amerika.

Sinds de vorige arrestatiegolf in mei, staat de FIFA onder grote druk om te hervormen. Meer vrouwen in de top en een voorzitter die maximaal 12 jaar mag zitten, zouden de problemen op moeten lossen…..

Het bestuur van de wereldvoetbalbond stemde in met deze en andere hervormingsvoorstellen. Of die worden aangenomen, hangt af van de 209 aangesloten landen. Zij hebben in februari het laatste woord, als ook de nieuwe voorzitter wordt gekozen.

Elk van de 6 werelddelen zal in de toekomst minstens 1 vrouw afvaardigen. Nu zetelen er 3 vrouwen in de FIFA: een uit Burundi, een van de Turks- en Caicoseilanden en een uit Australië.

Lees ook:Vrouwen in de wereld van het ‘grote voetbal’
Lees ook:FIFA bobo’s nu vergezeld van 2 vrouwen
Lees ook:FIFA-voetbalgame nu ook met vrouwen
Lees ook:Internationale voetbalbond FIFA kiest vrouwen in het bestuur
Lees ook:Sepp Blatter ziet zichzelf als godfather van het vrouwenvoetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>