Met vrouwen subiet niet failliet

Hoe meer mannen in het management van een bedrijf, hoe groter de kans op een faillissement.

Meer vrouwen in de top betekent minder risco op falen………..

Deze conclusie trekt bedrijfsinformatiespecialist Graydon uit de studie ‘De impact van het individu op een faillissement’, waarover De Financiële Telegraaf bericht.

Het aandeel mannen in managementfuncties ligt opvallend hoger bij failliete bedrijven (82%) dan bij de actieve bedrijven (70%).
Vooral de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, consultancy en vastgoed tonen grote verschillen in de genderverhouding bij failliete en actieve bedrijven.

Ondernemingen in de vastgoedsector die op de fles gingen hadden gemiddeld 90% mannen in het management. In de transportsector en bouwnijverheid is er dan weer amper tot geen positief effect van meer vrouwen in het management.

“Over het algemeen hebben bedrijven baat bij een gemengd bestuur. Voor alle sectoren geldt dat actieve bedrijven vaker een bestuur hebben waar mannen én vrouwen in zetelen dan failliete bedrijven, waar in de meerderheid van de gevallen één geslacht de plak zwaait. Een mogelijke verklaring hiervoor ligt bij de risico-aversie van personen. Eerder onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het niveau van testosteron bepalend is voor de hoeveelheid risico’s die iemand neemt of accepteert,” aldus onderzoekster Anda Anton.

Lees ook:Bedrijven met vrouwen in de top renderen beter
Lees ook:Lotte de Bruijn wordt directeur Nederland ICT
Lees ook:Vandaag is het weer Girlsday!
Lees ook:Vrouwen bereiken meer in de boardroom
Lees ook:Bedrijven met vrouwen in de top worden groener

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>