Lancering van de ’100 ondernemendste vrouwen van NL’

Gisteren werd in Amsterdam TheNextWomen100 gelanceerd.

Deze lijst bestaat uit de 100 meest belangrijke zakenvrouwen van Nederland die een eigen bedrijf runnen en miljoenen omzetten.

Overige criteria zijn: aantal werknemers, aandelenbelang en de functie van de zakenvrouwen als rolmodel………….

Een groot deel van deze succesvolle vrouwen was aanwezig tijdens de prestigieuze Grand Finale die plaatsvond bij ABN AMRO in Amsterdam.

Tijdens de lancering werden eveneens de onderzoeksresultaten van de enquête gepresenteerd die onder ruim 300 belangrijkste en succesvolste ondernemingen geleid door vrouwen afgenomen werd om TheNextWomen100 samen te stellen.

Deze enquête laat zien dat deze zakenvrouwen bijzonder positief in de huidige economische crisis staan: bijna 70% van de vrouwen geeft aan nieuw personeel aan te nemen in het komende jaar.

Naast de lancering van de lijst werd ook de winnaar van de ‘Best Startup Pitch’ – award verkozen. Het investeerderspanel onder leiding van Ad Scheepbouwer riep startende ondernemer Hanneke Stegweg van iLost uit tot de grote winnaar van de award: ‘Best Startup Pitch’. Stegweg mocht ook de Audience Award in ontvangst nemen.

Initiatiefnemer en uitgever Simone Brummelhuis: “Vrouwelijke ondernemers zijn actiever dan ooit in de economie, TheNextWomen100 zijn ervaren ondernemers die aan startende ondernemers laten zien dat de barrière van 1 miljoen omzet wel overschreden kan worden. De startende ondernemingen laten op hun beurt weer aan TheNextWomen100 en aan de investeerders zien dat er voldoende jonge ambitieuze vrouwelijke ondernemers zijn om in te investeren.”

Lees ook:5e versie TEDx AmsterdamWomen reikt Startup Awards uit
Lees ook:Vrouwen crowdfunding The Next Woman gelanceerd
Lees ook:3e versie van The Next Women 100
Lees ook:Onderneemsters vaker personeel in dienst dan mannelijke collega’s
Lees ook:Volg vandaag TEDxAmsterdamWomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>