Lady GaGa met anti-verkrachtings-lied & -clip

Geen avant-gardistische outfits en pruiken in de nieuwe videoclip van Lady Gaga. De zangeres komt zelf niet eens in beeld, maar laat alle aandacht uitgaan naar verkrachtingsslachtoffers.

Het gebeurt niet alleen in donkere steegjes en langs verlaten weggetjes. Ook in omgevingen die op het eerste zicht veilig lijken, worden vrouwen (en ook mannen) seksueel aangevallen.

Op de campussen van Amerikaanse universiteiten bijvoorbeeld, die de zaak daarna vaak in de doofpot proberen stoppen. Dat is precies wat de documentaire ‘The Hunting Ground’ probeert duidelijk te maken, en Lady Gaga engageerde zich om een nummer te schrijven voor de film.

Een ingetogen nummer, maar met een krachtige boodschap. De bijhorende videoclip van ‘Till It Happens To You’ brengt in zwart-wit de verhalen van enkele studentes die op hun eigen universiteit aangevallen en verkracht werden. De beelden zijn onverbloemd en zetten aan tot nadenken.

“De volgende beelden kunnen als verontrustend ervaren worden, maar geven de realiteit van het dagelijkse leven op een campus weer”, luidt de boodschap aan het begin. “Dit jaar zal 1 op de 5 studentes aangerand worden, tenzij er iets verandert.”

En Lady Gaga wil meehelpen met die verandering: een deel van de opbrengst van het nummer gaat naar de strijd tegen verkrachtingen.

Lees ook:Adele & Lady GaGa werken samen aan feministische hitsong
Lees ook:Petitie tegen Lady GaGa, omdat ze boulimia tot kunst verheft
Lees ook:John Legend ziet in elke vrouw een powervrouw
Lees ook:Lady GaGa maakt tijdens Oscar-uitreiking duidelijk statement
Lees ook:Lady GaGa & Christina Aguilera in duet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>