Hilversumse vrouwen reizen af naar Lesbos om vluchtelingen te helpen

Ingeborg Robijn en Tukkie Tuk kunnen het Europese vluchtelingendrama niet langer aanzien. Ze weigeren machteloos langs de kant te blijven staan en reizen daarom volgende week af naar het Griekse eiland Lesbos om zelf te helpen.

Ze zijn nu nog bezig geld en spullen in te zamelen.

Dat meldt RTV Nood Holland.

Tukkie, bekend van haar werk bij Versa Welzijn, en Ingeborg, die eerder dit jaar nog actie voerde tegen voedselverspilling in de keuken, denken dat ze elkaar daar hard nodig hebben. De Hilversumse vrouwen kennen natuurlijk de beelden uit het nieuws, maar zijn er op voorbereid dat de realiteit nog indrukwekkender is. “Ik vind het echt spannend, want je krijgt denk ik de meest vreselijke dingen te zien”, zegt Tukkie.

Over wat ze precies gaan doen? “De eerste hulp. Mensen uit het water halen. Ik kan me zo voorstellen dat we om 4 uur ‘s morgens worden opgeroepen om uit te kijken naar bootjes met vluchtelingen. Vervolgens willen we ze droge kleren, water en brood geven.” Hun missie krijgt van alle kanten en veel steun. Ze hebben al ruim 1000 euro en heel veel gebruiksartikelen ingezameld om straks te geven aan de vluchtelingen op Lesbos.

Ze krijgen ook wel kritiek. “Natuurlijk is er altijd de discussie of we geen gelukszoekers gaan helpen”, zo vertelt Ingeborg. “Ik ben er van overtuigd dat mensen huis en haard niet zo maar opgeven.” Ze zijn vastberaden en denken dat zij een verschil kunnen maken.

“We kunnen een bijdrage leveren binnen ons vermogen en we hebben de energie dus we gaan er voor”, aldus een enthousiaste Tukkie. Wie zelf een bijdrage kan leveren, kan geld storten op de rekening van Ingeborg Robijn: NL45ASNB0708882269 onder vermelding van Lesbos Hulp. “Elke euro zullen we daar naar toe brengen”, belooft Ingeborg.

Lees ook:Vandaag Waterdag: vrouwen die 1/4 van de tijd kwijt zijn aan water halen
Lees ook:Karin Bloemen en de Kamamma’s
Lees ook:Indiërs woest om enorm beeld dat meer kost dan veiligheid voor vrouwen
Lees ook:Met oogschaduw smeer je kleine meisjes-arbeid op je gezicht
Lees ook:Napraten: Uitgebloe(i)d? Ingeborg Beugel duikt in de overgang.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>