Tanja Jess & Anousha Nzume 5 dagen op TV over moedersterfte

“Zeker rondom Moederdag moet ik altijd weer denken aan hoe ik zelf moeder werd . In Afrika had ik mijn bevallingen die niet overleefd. Daarom zet ik mij in voor moeders daar.”

Aldus Tanja Jess die samen met Anousha Nzume in het kader van Moederdag volgende week aandacht vraagt voor moedersterfte.…..

De vriendinnen, die zich als de Mama’s in Nederland al inzetten voor meer solidariteit tussen moeders hier, vragen dit nu ook voor de moeders elders.

Begin dit jaar reisden Tanja & Anousha af naar Oeganda om daar te zien wat Cordaid Memisa doet. Er zijn opnames gemaakt voor de laatste aflevering van de 5-delige tv- serie ‘Ik word Moeder’, die komende week van maandag 4 mei tot en met vrijdag 8 mei 2015, dagelijks te zien tussen 13.30 uur en 14.00 uur bij RTL 4.

Doel van de serie is om een beeld te geven van de enorme verschillen tussen bevallen hier en daar en zoveel mogelijk mensen op te roepen om door middel van een sms-je Cordaid Memisa te steunen.

Anousha Nzume: Mijn bevallingen gingen dankzij de professionele begeleiding goed, maar als die er niet was geweest, weet ik niet hoe het zou zijn afgelopen. Met Moederdag moet ik altijd wel even denken aan mijn Afrikaanse oma. Die heb ik nooit gekend omdat zij stierf bij de geboorte van mijn vader. Daarom voeren wij nu actie voor vrouwen voor wie hun zwangerschap hun doodvonnis kan zijn, alleen maar omdat ze op het verkeerde stukje aarde zijn geboren. Dus sms ‘moeder’ naar 4333, doneer eenmalig €2,50 en stop moedersterfte!”

Lees ook:Volg Tanja Jess bij ‘Ik word moeder’
Lees ook:Tanja Jess: ‘We zijn helemaal nog niet klaar met de emancipatie’
Lees ook:Tanja Jess & Anousha Nzume schrijven boek over werken en gezin
Lees ook:‘De Blije Doos’, maar dan anders
Lees ook:Simone Filippini wordt CEO van hulporganisatie CORDAID

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>