Roze schoenen op station Utrecht Centraal

Tientallen roze schoenen verspreid over Utrecht Centraal Station. Roze en leeg.

De actie, opgezet door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, markeert de start van de jongeren-campagne ‘The Road To Happiness’ van Plan Nederland……..

De campagne voor en door jongeren draait om de slechte en oneerlijke arbeidskansen van jonge vrouwen in Indonesië.

De studenten hebben in Indonesië onderzocht hoe zij de problematiek van meisjes in ontwikkelingslanden dichterbij de belevingswereld van studenten in Nederland kunnen plaatsen.

Meisjes zouden in ontwikkelingslanden worden achtergesteld, gediscrimineerd en uitgebuit. De studenten hebben in Indonesië jonge vrouwen geïnterviewd over de oneerlijke positie op de arbeidsmarkt en de moeilijke keuzes die zij moeten maken. Bijvoorbeeld: gaat ze studeren? of geld verdienen voor haar familie?

Op basis van de interviews hebben de studenten de interactieve video ‘Walk a mile in her shoes’ ontwikkeld. De beelden zijn door de studenten zelf geschoten.

Om de interactieve video nog meer kracht bij te zetten, gebruiken de studenten een virtuele reality-bril. Daarmee waant de drager zich echt in het leven van een Indonesisch meisje en wordt geconfronteerd met haar keuzes.

Lees ook:App tegen vaginale verminkingen
Lees ook:Rot op met die Roze Maffia!
Lees ook:Liefdesbom van Stoere Vrouwen aan vooravond Valentijnsdag
Lees ook:BREAKING NEWS: 13-jarige meisjes verkocht en verkracht!
Lees ook:Voor het eerst een vrouw (17) als dirigent op podium in Afghanistan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>