Iraanse ‘Queen of Pop’ komt op voor homorechten

Terwijl homoseksuelen in Iran kunnen worden opgehangen vanwege hun seksuele voorkeur, heeft de immens populaire Iraanse zangeres Googoosh een videoclip gemaakt met een lesbisch paar in de hoofdrol………

“We wisten dat dit erg controversieel zou zijn en dat we negatieve reacties konden verwachten”, aldus Navid Akhvahan, die de video maakte. “Maar dat maakt mij en Googoosh niets uit.”

Het nummer heet ‘Behesht’ (Hemel) en de zangeres plaatste het nummer met clip afgelopen vrijdag op Valentijnsdag op haar Facebookpagina met het commentaar: ‘Vrijheid voor de liefde. Voor iedereen.’

In de clip zie je hoe verschillende stellen liefdevol tegen elkaar aankruipen tijdens een concert van Googoosh, afgewisseld met beelden van een jonge vrouw en haar geliefde, van wie je in eerste instantie alleen de handen ziet. Pas aan het eind blijkt het een andere jonge vrouw te zijn.

De clip is al meer dan een miljoen keer bekeken. “De reacties die we krijgen zijn geweldig”, zegt Akhvahan tegen de Britse krant the Guardian. “Ik kreeg tranen in mijn ogen van de reviews die ik op internet las en de berichten die ik van de Iraanse LGBT-gemeenschap ontving.”

Googoosh wilde haar moederland Iran na de revolutie in 1979 niet verlaten en heeft er 21 jaar lang in stilte geleefd. In 2000 is ze toch vertrokken en sindsdien zingt ze weer.

Ze is enorm populair, ook vanwege haar show ‘Googoosh Academy’ ,X-factor-actig programma, dat wordt uitgezonden door Manoto1, een zender die wordt gerund door Iraanse ballingen.

Lees ook:Volleybalbond trekt toernooi terug uit Iran vanwege celstraf Ghoncheh Ghavami
Lees ook:Iraanse actrice moet sorry zeggen voor zoen in Cannes
Lees ook:Iraanse in gevangenis vanwege sportwedstrijd kijken
Lees ook:Ghoncheh Ghavami is vrij uit Iraanse gevangenis
Lees ook:JLo draait rollen om en laat naakte mannen in clip opdraven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>