Pussy Riot wordt mensenrechten-organisatie

Pussy Riot is op vrije voeten. Maar met die band houden ze op.

Dat zeiden ze vanmorgen bij aankomst in Moskou, na een verblijf van bijna 2 jaar in een werkkamp.

Maar gebroken zijn ze allerminst. Ze willen een mensenrechtenorganisatie opzetten. En uiteindelijk willen ze nog steeds hetzelfde: president Poetin uit het Kremlin drijven.

Tolokonnikova en Aljochina spraken over vrienden in de Russische strafkampen die ze niet in de steek willen laten, en hebben nog altijd het doel om Poetin te verdrijven.

Ze hopen op donaties, waarmee een eigen mensenrechtenorganisatie kan worden opgezet. Het geld is ook nodig om advocaten te kunnen betalen.

Pussy Riot hoopt ook gebruik te maken van de eveneens vrijgelaten zakenman Michael Chodorkovski. “Het gaat ons niet om zijn geld, maar hij heeft veel ervaringen die hierbij van pas kunnen komen.”

Tolokonnikova zei dat de versoepeling van de amnestiewet alleen een poging is van Poetin om met de Olympische Spelen in Sochi voor de deur het imago van Rusland op te poetsen.

Volgens Tolokonnikova zijn de Winterspelen, die op 7 februari beginnen, niets meer dan een speeltje van Vladimir Poetin.

Lees ook:Madonna kondigt Pussy Riot aan
Lees ook:Alle bandleden Pussy Riot vrij!
Lees ook:Naked Run bij Zwarte Cross voor gevangen Pussy Riot-vrouwen
Lees ook:Pussy Riot-vrouwen nog niet vrij; vanmiddag naakt rennen met Chiel Beelen!
Lees ook:Pussy Riot’s Nadezjda Tolokonnikova zit vast in Siberië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>