Tocht op blote voeten om Afrikaanse vrouwen van hun fistels te verlossen

Volgende week zaterdag is er weer een Blote Voeten Tocht in Barneveld om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes in Ethiopië, die bij een noodbevalling in de rimboe inwendige schade hebben opgelopen, een hersteloperatie te geven.

Alleen al in Ethiopië raken elk jaar zo’n 9000 vrouwen zwaar gehandicapt door een noodlottig kraambed vaak ver van de bewoonde wereld, zodat van een snelle plaatselijk hulp geen sprake kan zijn…………

Vaak verliezen deze vrouwen bij een bevalling van vele dagen hun baby en kunnen ze daarna hun plas en/of ontlasting niet meer inhouden ten gevolge van een fistel, een gat tussen blaas, darm en vagina, waardoor de vrouwen incontinent worden met alle sociale gevolgen van dien: verstoting door hun eigen man, familie en omgeving omdat ze onfris ruiken.

Als ze de weg naar het Hamlin Fistula Hospital niet kunnen vinden wacht hun een leven in eenzaamheid en wanhoop.

Elke stap in Nederland draagt bij aan de kosten van een operatie en daarmee aan een waardig bestaan en een gezonde toekomst voor deze jonge Ethiopische vrouwen.

In Barneveld nam Annelies Barendrecht het initiatief tot het organiseren van een Blote Voeten Tocht van 5 kilometer. Twee jaar geleden leverde deze tocht aan deelnemer- en sponsorgelden €43.000,= op. en een operatie in het Hospital kost €450,=.

De tocht begint om 13.30 uur het Raadhuisplein in Barneveld en loopt rond het Landgoed Schaffelaar.

Lees ook:KIJKEN: vagina-reconstructie voor ‘besneden’ vrouwen
Lees ook:Documentaire: seksslavinnen ontsnapt aan ISIS
Lees ook:Freya Hoffmeister (50) in 4 jaar tijd met kajak om Zuid Amerika
Lees ook:Stille tocht voor Sandra Garciá Geraldino (†) in Utrecht Overvecht
Lees ook:Indrukwekkende tocht voor Jeanilet Aniceta die stierf door partnergeweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>