Tanja Nijmeijer blijft bij de FARC, ook als het vrede wordt

Is de Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer een powervrouw. Jazeker! Over haar motieven en vooral die van de gewelddadige organisatie waar ze zich bij aangesloten heeft, valt wel te discusseren.

Maar ze is nog lang niet van plan om haar ‘wilde rebellenleven’ op te geven. Zelfs niet als het tot vrede komt tussen de FARC en de Colombiaanse regering……

Dat vertelde ze gisteravond in een interview met het VPRO-radioprogramma ‘Bureau Buitenland’.

“Dit is mijn passie en ik zal hiermee bezig blijven. Of het nu een gewapende strijd is of een politieke strijd”, aldus Nijmeijer volgens NU.nl.

Eerder liet ze weten dat ze de acties van FARC rechtvaardigt. Ze heeft dan ook nergens spijt van.

Door haar studie kwam Tanja in contact met de armoede in Colombia, en ze sloot zich na haar studie aan bij de FARC om tegen het Colombiaanse leger te vechten. In 2007 kwam zij voor het eerst in het nieuws doordat zij haar dagboek verloor bij een aanval van het Colombiaanse leger.

Bij de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering die in 2012 werden gestart, werd Nijmeijer door de FARC naar voren geschoven als vertaler en onderhandelaar. In de Verenigde Staten is zij aangeklaagd voor terrorisme.

De partijen bereikten op 26 mei overeenstemming over hervormingen in de landbouw van het Zuid-Amerikaanse land. Het neerleggen van de wapens gedurende de onderhandelingen is niet geslaagd.

“De gewapende strijd gaat helaas door”, aldus Tanja. Volgens haar spelen de militaire acties geen rol voor het al dan niet slagen van de besprekingen.

Lees ook:Tanja Niemeijer is nu presentatrice bij FARC-TV
Lees ook:Vredesbeweging PAX wil steun Tanja Nijmeijer niet
Lees ook:Tanja Nijmeijer van FARC is ook ‘Tanja-moe’
Lees ook:Vrouw de bak in vanwege jihad-propaganda op Facebook
Lees ook:Nog een carrièremove, maar dan echt: Van kindsoldate tot verpleegkundige

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>