Lady GaGa snapt niks van feminisme!

“Veel vrouwen hebben nu een negatieve mening bij het begrip feminisme. Lady Gaga zei bijvoorbeeld: ‘Ik ben geen feministe, ik hou van mannen.’ Dat illustreert een interessante misvatting. Wij willen juist de focus leggen op dat het feminisme een viering is van het vrouwelijke. Het zegt niets over wel of niet van mannen houden…….’

Deze wijze woorden komen uit de mond van Bianca Cassidy (Coco), die samen met haar zus Sierra (Rosie) het duo CocoRosie vormt.

Ze vestigden een persoonlijk record bij het maken van hun 5e album: “We hadden 3 jaar geen muziek opgenomen. Toen we eenmaal begonnen, waren we binnen 2 weken klaar”, vertelt Sierra.

In de jaren na hun vorige album hebben de vrouwen van CocoRosie vooral gewerkt aan andere performances. Bianca legt uit: “Hoewel we geen muziek aan het schrijven waren, schreven we wel verhalen en van die verhalen kregen we zoveel energie dat dat hielp het nieuwe album te creëren.”

CocoRosie probeert omstreden onderwerpen te behandelen in hun muziek. “We stippen onderwerpen als kindsbruiden aan en vertellen haar verhaal”, vertelt Bianca, “De onderdrukking van vrouwen is de oorzaak van veel problemen in de wereld.”

CocoRosie staat op 29 mei in de Tivoli in Utrecht

Lees ook:Beyoncé als casus voor universitaire studie
Lees ook:Lady GaGa staat binnenkort op uit haar gouden rolstoel
Lees ook:Rita Ora zingt feministisch lied op nieuw album
Lees ook:Tienerdochter duwde Tori Amos het podium weer op
Lees ook:Abafazi, Mothers of Africa, nu in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>